Русия е преустановила временно покупките на чуждестранна валута с цел

...
Русия е преустановила временно покупките на чуждестранна валута с цел
Коментари Харесай

Русия преустанови попълването на валутните си резерви след срива на рублата



Русия е прекратила краткотрайно покупките на задгранична валута за попълване на своите запаси, с цел да бъде избегнат спомагателен напън върху внезапно обезценяващата се рубла, съобщи в сряда финансовият министър Антон Силуанов, представен от организация Ройтерс.

" Тези покупки не бяха осъществени и ще бъдат осъществени на по-късен стадий, с цел да не окажат в допълнение въздействие върху обстановката на валутния пазар ", разяснява Силуанов, потвърждавайки по-ранна информация, че Министерството на финансите не е купувало задгранични валути от понеделник насам.

Атон Силуанов също по този начин съобщи, че Русия ще може да откри купувачи на вътрешния пазар, които да заменят задграничните вложители, проявяващи интерес към съветски държавни облигации, в случай че Вашингтон наложи наказания върху притежаването на съветски облигации.

Въпреки прекратеното от началото на седмицата попълване на съветските валутни запаси рублата продължава да се намира под мощен напън от продажби.

Днес тя се обезценява по отношение на $ с нови 2% и се търгува към 64,50 рубли за един щатски $, като даже за малко се срина до 16-месечно дъно 65,00 равнището (най-слаба стойност на рублата от края на 2016-а година). Само в границите на настоящата седмица съветската валута към този момент се обезцени с над 10 на 100.

В същото време еврото нараства с 2,4% към равнището от 80 рубли, откакто по-рано през днешния ден удари двегодишен връх към 80,50 рубли (най-високо равнище от март 2016-а година).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР