Русия е предупредила Съединените щати и други държави, че ще

...
Русия е предупредила Съединените щати и други държави, че ще
Коментари Харесай

Русия заплаши Запада с непредвидими последствия заради оръжията за Украйна

Русия е предизвестила Съединените щати и други страни, че ще има " непредвидими последици ", в случай че Вашингтон и НАТО не престават да въоръжават Украйна, осведоми " Вашингтон пост ", базирайки се на дипломатически документ, изпратен от съветските управляващи.

Информацията бе доказана от съветска страна. Говорителят на външното министерство Мария Захарова уточни пред организация Интерфакс, че Москва е поискала от Съединените щати и съдружниците им " да спрат безотговорната милитаризация на Украйна ".

По-рано американският президент Джо Байдън утвърди съществено разширение на обсега на оръжията, предоставяни на Украйна. Новата помощ на стойност 800 милиона $ включва дронове за брегова защита, бронирани бойни машини и противотанкови оръжия.

Германия ще отпусне повече от 1 милиард евро военна помощ за Украйна, на фона на изказванията на Киев, че не получава задоволителна поддръжка от Берлин. Средствата ще бъдат включени в допълнение към бюджета за тази година и ще бъдат употребявани главно за обезпечаване на военна техника.

Организация на обединените нации прикани да бъде обезпечен достъп до украинците, блокирани във военните зони за обезпечаване на храни за тях. От Световната стратегия по прехраната оповестиха, че от началото на войната е била доставена помощ за 1,4 милиона души в Украйна, само че организацията се нуждае от безвреден кулоар за изпращане на храни за 2,3 милиона души. Екипите на Световната стратегия по прехраната не могат да доближат до обсадения Мариупол, както и до подложения на тежки бомбардировки Николаев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР