Русия е предупредила Съединените щати и други държави, че ще

...
Русия е предупредила Съединените щати и други държави, че ще
Коментари Харесай

Нови атаки в Киев, Русия с предупреждение към САЩ

Русия е предизвестила Съединените щати и други страни, че ще има „ непредвидими последици “, в случай че Вашингтон и НАТО не престават да въоръжават Украйна, осведоми „ Вашингтон пост “, базирайки се на дипломатически документ, изпратен от съветските управляващи.

Информацията беше доказана от съветска страна. Говорителят на външното министерство Мария Захарова уточни пред организация Интерфакс, че Москва е поискала от Съединените щати и съдружниците им „ да спрат безотговорната милитаризация на Украйна “, оповестява БНР.

По-рано американският президент Джо Байдън утвърди съществено разширение на обсега на оръжията, предоставяни на Украйна. Новата помощ на стойност 800 милиона $ включва дронове за брегова защита, бронирани бойни машини и противотанкови оръжия.

Германия ще отпусне повече от 1 милиард евро военна помощ за Украйна, на фона на изказванията на Киев, че не получава задоволителна поддръжка от Берлин. Средствата ще бъдат включени в допълнение към бюджета за тази година и ще бъдат употребявани главно за обезпечаване на военна техника.

Организация на обединените нации прикани да бъде обезпечен достъп до украинците, блокирани във военните зони за обезпечаване на храни за тях. От Световната стратегия по прехраната оповестиха, че от началото на войната е била доставена помощ за 1,4 милиона души в Украйна, само че организацията се нуждае от безвреден кулоар за изпращане на храни за 2,3 милиона души. Екипите на Световната стратегия по прехраната не могат да доближат до обсадения Мариупол, както и до подложения на тежки бомбардировки Николаев.

И изявление за CNN pрезидентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че към 2,5-3 хиляди украински военни са починали досега във войната с Руската федерация, съобщи Българска телеграфна агенция. За съпоставяне, броят на съветските военни, които са починали до момента, е към 19-20 хиляди, уточни още украинският президент.

Зеленски добави, че към 10 хиляди украински военни са ранени и че „ мъчно да се каже какъв брой от тях ще оживеят “, съобщи организация Униан. Той означи, че броят на цивилните жертви е по-трудно да се пресметна.

„ Много е комплицирано да се приказва за цивилните, защото в южната част на нашата страна, където градовете и селата са блокирани - Херсон, Бердянск, по на изток Мариупол, и региона на изток, където се намира Волноваха - ние просто не знаем какъв брой хора са починали в тази зона, която е блокирана “, съобщи Зеленски.

Украинският президент Володимир Зеленски разяснява пред CNN, че „ всички страни по света “ би трябвало да бъдат готови за опцията съветският президент Владимир Путин да употребява тактически нуклеарни оръжия във войната си против Украйна.

Вчера украинската полиция заяви, че в региона на столицата Киев са открити телата на над 900 цивилни, множеството от които са били убити.

Ембаргото на Европейски Съюз за газ и нефт ще отнеме „ месеци “

Европейски Съюз работи върху разширение на глобите против Русия, с цел да включи ембаргото за нефт и газ, само че сходни ограничения ще лишават „ няколко месеца “, споделиха европейски чиновници пред Агенция Франс Прес. Руският енергиен експорт е главният източник на облага на Москва в твърда валута, а продажбите й на нефт и газ в Европейски Съюз възлизат на сред четвърт милиард до милиард евро дневно, съгласно разнообразни оценки.

Русия изгони дипломати от Европейски Съюз

Москва споделя, че 18 членове на задачата на Европейски Съюз в Русия са оповестени за " личност нон грата " и би трябвало да изоставен страната.

Въпросникът за Европейски Съюз е подготвен, разгласи Зеленски

Украйна към този момент е попълнила формален формуляр за кандидатстване за присъединение към Европейския съюз. Това сподели президентът на страната Володимир Зеленски в обичайното си среднощно видеообръщение тази нощ.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР