Русия е предложила на Индия механизъм за двойно плащане за

...
Русия е предложила на Индия механизъм за двойно плащане за
Коментари Харесай

Русия предложи на Индия да плаща за всичко в рубли, освен за петрол

Русия е предложила на Индия механизъм за " двойно заплащане " за енергоносителите, съгласно който Индия ще заплаща за вноса на съветския нефт в долари или евро, а останалите търговски интервенции ще се правят в рупии и рубли. Това заяви Bloomberg, базирайки се на свои източници.

По данни на организацията, преди към седмица е имало диалози сред представители на съветската Сбербанк и чиновници на индийски финансови институции, в това число индийската Централна банка, по отношение на конвертирането на разплащанията за енергоносители в евро и долари.

Москва също по този начин упорства, останалата част от търговията с Индия да бъде в рубли и рупии. Според източниците на Bloomberg, окончателното решение по въпроса към момента не е взето.
 Индия продължава да усилва покупките на нефт от Русия
Индия продължава да усилва покупките на нефт от Русия

Размерът на отстъпката в цената на " черното злато " счупи всички върхове

Предложението на съветската страна е обвързвано със " стягането " на интернационалните наказания, наложени по отношение на Руската федерация заради продължаващия боен спор в Украйна, и нуждата от увеличение размера на обръщението на съветската валута.

През март индийски държавни източници оповестиха за проектите на Индия и Русия да преминат към разплащания в рубли и рупии при търговията сред двете страни. Вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак тогава сподели, че съветската страна разчита на привличане на индийски вложения в съветския нефтен и газов бранш.
 Индия се готви да купи каузи на Вербовъчна разработка в
Индия се готви да купи каузи на Вербовъчна разработка в " Роснефт "

Страната " гледа " и към каузи на ExxonMobile в " Сахалин-1 "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР