Русия е предлагала на САЩ размяна на Венецуела срещу Украйна,

...
Русия е предлагала на САЩ размяна на Венецуела срещу Украйна,
Коментари Харесай

Фиона Хил: Кремъл предложи размяна на Венецуела срещу Украйна

Русия е предложила на Съединени американски щати " замяна " на Венецуела против Украйна, демонстрира стенограмата от показанията на Фиона Хил по следствието за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, съобщи организация " Униан ".

Хил, която е някогашен старши шеф по въпросите на Европа и Евразия към Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, свидетелства в Конгреса, че Москва е търсила решение на " украинския въпрос " за сметка на Венецуела.

По думите й, Съветът за национална сигурност й е упълномощил да съобщи на съветската страна, че сходни сделки са неприемливи.

Фиона Хил показва, че подмолните събития във връзка с Украйна са почнали да се образуват в американската политика по време на размириците във Венецуела.

" В този съответен миг руснаците дадоха доста явен сигнал, че желаят някаква странна сделка за " замяна " на Венецуела против Украйна. С други думи, в случай че желаеме... да държим Русия по-далече от своя дом (тя към този момент беше изпратила чиновници на спецчастите, за защита на венецуелското държавно управление и попречване на американска военна намеса), то Русия в същото време имаше своя версия на събитията:.. един тип, вие самите сте в нашия двор (Украйна - б.р.). " - се споделя още в показанията на Хил.

Предложената договорка от Русия американската страна да разреши на Кремъл да се разпорежда в Украйна против евакуиране на руснаците от Венецуела обаче е била отхвърлена.

Фиона Хил беше изслушана в Конгреса на 14 октомври в границите на следствието за импийчмънт. Стенограмата от нейните показания беше оповестена за свободен достъп на 8 ноември.

Напомняме, на 31 октомври Камарата на представителите гласоподава да се даде гласност на свидетелските показания по следствието за импийчмънт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР