Русия е положила всички усилия, за да поддържа доставките на

...
Русия е положила всички усилия, за да поддържа доставките на
Коментари Харесай

Пригответе се да замръзнете... Владетелите на ЕС дават нов смисъл на Студена война

Русия е положила всички старания, с цел да поддържа доставките на Европа. Европейските държавни управления, обвързани с имперската политика на Съединени американски щати, поставиха старания да всеят безпорядък върху личните си нации.

Замръзващи семействата и осакатяващи разноски за сила и обвързваните с това внезапно възходящи сметки за храна са резултат от военната стратегия на Съединените щати и НАТО против Русия. Летният сезон докара до знойни горещи талази в цяла Европа (и другаде), само че след няколко месеца до 500 милиона жители на Европейския съюз ще се изправят пред рекордни равнища на ограничения, защото дефицитът на газ от Русия стане изцяло очевиден.

Русия постави всички старания, с цел да поддържа доставките на Европа. Европейските държавни управления, обвързани с имперската политика на Съединени американски щати, поставиха старания да всеят безпорядък върху личните си нации.

Унгарският външен министър Петер Сиярто по време на посещаване в Москва изрази рядко срещана нотка на разсъдък, когато съобщи, че Европа просто не може да оцелее без съветските енергийни доставки.

Други европейски водачи обаче са заслепени от ирационална русофобия и послушание на американския диктат. Настъпва ден на отплата, в случай че, несъмнено, Страшният съд може да бъде избегнат.

Това самоубийство на европейските народи е наложено от държавни управления, които са се поклонили пред имперския дневен ред на Вашингтон за борба с Русия. Войната в Украйна е трагичният резултат от дългогодишната война на НАТО, ръководена от Съединени американски щати, против Русия.

Всеки, който се осмели да изрази обективната истина е хулен като пропагандист на Кремъл. Западните обществени полемики и сериозно мислене са съвсем заличени. Масовата цензура на интернет усили това изтриване.

Това онлайн списание, да вземем за пример, е в черния лист и е блокирано за читатели в Съединени американски щати и Европа от държавни управления, които настояват, че поддържат свободата на словото и самостоятелното мислене.

Безмилостното разширение на НАТО на изток и въоръжаването на инфектирания от нацисти украински режим сътвори сегашния спор и разрушителни последствия, в това число проблеми с енергийните и хранителни доставки.

Толкова захласнати от русофобия и угодливост към нападателния империализъм на Вашингтон, от европейския хайлайф тласкат популацията си към невиждана Студена война, която рискува да се трансформира в пагубна международна война. Война, която неизбежно ще докара до нуклеарен пожар.

Вместо да се отдръпне от бездната, тази седмица неизбираемата Европейска комисия – изпълнителната власт на Европейския съюз – подреди на всички 27 държави-членки да създадат големи съкращения на потреблението на газ. Съкращенията възлизат на 15 %.

Мерките са единствено ненужен опит да се покрие неизбежното злополучие от големия дефицит на сила, който ще удари Европейски Съюз тази зима заради фрапантното понижаване на вноса на съветско гориво.

Това, което по този начин нареченото политическо управление на Европейски Съюз демонстрира, е безчувствено неуважение към изискванията на живот на своите жители.

Виждаме актуалния еквивалент на изпращането на милиони хора в калните, кървави окопи на Първата международна война. Може да погледнем обратно и да се чудим на това безчовечие и по какъв начин милиони са се съгласили с него. Каква е разликата с днешното безчувствие и безчовечие?

Лидери на Европейски Съюз като Урсула фон дер Лайен упрекват Русия в „ енергиен шантаж “ и „ преобразяване в оръжие на газа “. Но такова търсене на изкупителна жертва е почтено за пренебрежение. Кризисната обстановка е подбудена от Европейски Съюз, който сляпо следва дневния ред на Вашингтон за саботиране на десетилетия на надеждни и налични енергийни доставки от Русия.

Газопроводът „ Северен поток 2 “ беше механически приключен предходната година, с цел да достави към 55 милиарда кубически метра газ – или към една трета от предходните общи доставки на Русия за Европейски Съюз. Германия избра да спре този водопровод по апел и тормоз от Вашингтон.

Дори към този момент функциониращият водопровод " Северен поток 1 " беше пресечен заради икономическите наказания на Запада, наложени на Русия. Планираната поддръжка на турбините беше отсрочена и съвсем застрашена от цялостно прекъсване, до момента в който съветският Газпром не съумя да се свърже още веднъж в четвъртък макар трудностите на Запада.

Полша и Украйна също прекъснаха сухопътните доставки на съветски газ, които обслужваха Европейски Съюз.

Заради едностранните западни наказания против съветските банки, Москва беше принудена да изиска заплащане за износа на газ в рубли.

Някои европейски страни отхвърлиха да се съобразят с това ново съглашение за рационално заплащане и по този метод избраха да се откажат от закупуването на съветски газ.

В продължение на десетилетия Русия е потвърдила, че е благонадежден сътрудник в даването на наличен и несметен газ, както и нефт на Европейския съюз. Това стратегическо партньорство за енергийни доставки беше крайъгълният камък на европейските стопански системи.

Индустриите на Германия и стопанската система, насочена към износа, която движи останалата част от Европейски Съюз, процъфтяваха от съветската сила. Погрешно е, че европейският политически хайлайф се принизи, с цел да се съгласува с американските имперски ползи, вместо да пази ползите на европейските нации. Толкова за представителната народна власт!

Голият персонален интерес на Съединени американски щати да продават на Европа личния си по-скъп газ е фрапантен. Само простак или непознат инструмент може да се преструва, че е нещодруго.

Както към този момент беше маркирано в предходни публицистични публикации на SCF, хегемонистичните упоритости на Вашингтон за световно владичество и за избавяне на провалящата се капиталистическа мощност зависят извънредно от преследването на нова Студена война против Русия и Китай.

Светът е хвърлен в рисков ужас заради тази незаконна упоритост. Смешно е, че европейските водачи имат искания за самостоятелност и световно въздействие. Те не са нищо друго с изключение на жалки лакеи на американската власт, които непринудено жертват популацията си в процеса.

Отчаянието на режима на Съединени американски щати и неговите европейски прислужници е такова, че техните общества се люлеят на ръба на колапса от стопански провал. Тяхната безразсъдна война против Русия (и Китай) изостря и форсира личния им провал.

Истинската заплаха е, че Съединени американски щати и техните съучастници от НАТО в този момент залагат на ескалацията на войната в Украйна като метод да предотвратят гибелта на личните си народи – крах, която те провокираха.

На конференция по сигурността тази седмица в Аспен, Колорадо, английският началник на MИ6 предизвести, че „ зимата идва “ и решимостта на Запада ще бъде подложена на съществено тестване заради каскадното обществено лишаване заради енергийни спирания.

Ричард Мур прикани за още повече доставки на оръжия за режима в Киев – на върха на към този момент създалата се обстановка с камина. Неговите разсъждения, сходно на други в оста на НАТО, са да се удвои прокси войната с Русия, с цел да се предотвратят вътрешните последствия и имплозията на западния фронт под командването на Вашингтон. Самото бъдеще на водената от Съединени американски щати ос НАТО е заложено на карта.

Това значи, че защото европейските и американските жители страдат от от ден на ден компликации от безсмислената война на техните водачи против Русия, същите тези западни деспоти ще заложат всичко на последна атака против Русия през Украйна. Политиката и дипломацията са изоставени.

Войната в Украйна ще се утежнява тъкмо тъй като западните елити губят един екзистенциален спор. В последна сметка техният спор е вътрешен, обвързван с укрепването на личната им разпадаща се и несанкционирана власт да царуват над своите маси.

Това от своя страна е съпътстващо историческото проваляне на капиталистическите им стопански системи. Милитаризмът и войната, както в минали времена на неуспех, още веднъж биват изкопавани като обезверено „ решение “ за техния неуспех.

Западните жители откриват – и заплащат скъпо за мрачната действителност на Студената война. Вместо да бъдат държани виновни за безразсъдни, незаконни измами, безумните заблудители в този момент се пробват да го трансфорат в Гореща война.

Бедствието не е неизбежно. Със сигурност се ухажва обаче. Но хората могат да избегнат бездната, като поемат контрола от ръцете на своите незаконни владетели. Очертава се исторически избор на посока. Западните калпави владетели се пробват да предотвратят вземането на верен избор, като разпалват война.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР