Русия е поканила България за предоговаряне цените на природния газ,

...
Русия е поканила България за предоговаряне цените на природния газ,
Коментари Харесай

Русия е поканила България за предоговаряне цените на газа

Русия е поканила България за предоговаряне цените на природния газ, заяви за "По света и у нас " ръководителят на КЕВР Иван Иванов. Това стана допустимо, откакто Брюксел стартира антимонополно дело поради повишените цени, по които "Газпром " продава синьо гориво на осем страни в Европейския съюз, измежду които и България.
За да избегне тежки санкции и правосъдни такси, съветската държавна компания подписа съглашение с Еврокомисията, съгласно което се отхвърля от възбраната за препродажба на съветски газ към трети страни и се съгласява да предоговори и цените със засегнатите страни.
Иван Иванов- ръководител на КЕВР показа:,,След като в формалния вестник на Европейски Съюз беше оповестено решението на Европейска комисия по антимонополното дело против "Газпром ", изтекоха десетте седмици, това е срокът, в който "Газпром " трябваше да предложения страните, наранени от решението. По информация, която публично ми беше подадена от Европейска комисия, чакам започване на договаряния, които да доведат до по-добри условия за България в границите на контракта за доставка на природен газ от "Газпром ". Какви ще бъдат резултатите от тези договаряния, зависи към този момент от тяхното осъществяване. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР