Русия е отворена за диалог със САЩ по най-широк кръг

...
Русия е отворена за диалог със САЩ по най-широк кръг
Коментари Харесай

Путин с новогодишни послания към към световните лидери

Русия е отворена за разговор със Съединени американски щати по най-широк кръг въпроси. Това декларира съветският президент Владимир Путин в приветствено обръщение до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по случай Коледа и Нова година, заяви Кремъл, представен от ТАСС.

Владимир Путин акцентира смисъла на руско-американските връзки като най-съществен фактор за гарантиране на стратегическата непоклатимост и интернационалната сигурност.

В новогодишно одобрение до немския президент Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Ангела Меркел президентът на Русия показва вяра за по-нататъшно плодотворно съдействие, по-специално в реализирането на огромни общи планове в стопанската система, културата, науката и образованието.

В приветствено писмо по същия мотив до президента на Франция Еманюел Макрон Путин отбелязва " огромния капацитет " на руско-френските връзки, показва и вяра за продължение на взаимноизгодното съдействие, в това число " за решение на настоящи проблеми от районния и световния дневен ред ".

" Разчитам да продължи градивният разговор " сред Русия и Япония, написа президентът на федерацията в приветствие до японския министър председател Шиндзо Абе. Става дума по-специално за разговора за разширение на договорно-правната база на двустранното съдействие, реализиране на общите стопански планове в съветския Далечен изток, а също и по интернационалните проблеми с оглед председателството на Япония в Г-20, показва Путин.

Поздравления по случай Коледа и Нова година бяха отправени от съветския президент също по този начин до кралицата на Англия Елизабет II и премиера Тереза Мей. Владимир Путин пожелава и на тях, и на фамилиите им положително здраве, благополучие и триумфи, а на английския народ - благоденствие и преуспяване, осведоми Кремъл.

Путин изпрати новогодишно приветствие и на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, в което уточни, че се радва на сполучливото развиване на връзките сред Руската федерация и Турция.

В поздравлението Путин напомня, че е почнало строителството на първи блок на атомната електроцентрала " Аккую ", че е приключен морският сектор от газопровода " Турски поток " и са набелязани нови перспективни насоки на двустранното съдействие. Президентът на Русия отбелязва, че взаимните старания на Москва и Анкара имат значим принос в битката с тероризма в Сирия, както и за напредъка в политическото споразумяване в тази страна.

Путин показва убеденост, че ще бъде продължена работата за усилване на взаимоизгодните партньорски връзки във всички сфери за богатството на двата народа и в полза на укрепването на мира, сигурността и стабилността на Европа и Азия.

В поздравления до сирийския президент Башар Асад Путин дава обещание Русия " и отсега нататък по всякакъв начин да спомага на държавното управление и народа на Сирия в битката против силите на тероризма, в отбраната на държавния суверенитет и териториалната целокупност " на страната. Руският водач пожелава на сирийците допустимо най-скорошно завръщане към мирния, сполучлив живот, добавя неговата пресслужба.

В приветствено писмо до папа Франциск Владимир Путин показва вяра за по-нататъшно подсилване на връзките сред Русия и Ватикана с оглед отбрана на общочовешките полезности, на идеалите за правдивост и мир на планетата, също и за придвижване на разговора сред другите религиозни конфесии " (изповедания - б.р.).

Снимка: kremlin.ru
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР