Русия е основната заплаха за сигурността в цяла Европа и

...
Русия е основната заплаха за сигурността в цяла Европа и
Коментари Харесай

Норвегия: Русия представлява заплаха за цяла Европа

Русия е главната опасност за сигурността в цяла Европа и ще продължи да бъде още дълго време, обявиха чиновници от норвежкото разузнаване, представени от Асошиейтед прес.

" Русия през днешния ден съставлява най-голямата опасност за норвежката и европейската сигурност и борбата със Запада ще бъде дълготрайна ", съобщи министърът на защитата на Норвегия Бьорн Арилд Грам.

Арилд Грам сподели това, откакто държавното управление одобри годишния отчет на трите служби за сигурност на Норвегия за заканите за страната: организациите за вътрешно и външно разузнаване и норвежкия Национален орган по сигурността.

" Изгарянето на Корана може да бъде възприето като обидно или провокативно деяние и ние чакаме, че в Норвегия ще има сходни случаи и през 2023 година ", сподели Беате Гангас, ръководителката на службата за вътрешно разузнаване.

" Когато сходни неща се случат в Норвегия, се усилва вероятността от радикализация и в последна сметка от терористично обмисляне против Норвегия ", добави тя. Въпреки предизвестието, равнището на опасност от вътрешен тероризъм в Норвегия остана непроменено на равнище " умерено ".

Заместник-ръководителят на норвежката работа за външно разузнаване Ларс Нордрум сподели, че газовите съоръжения на Норвегия биха могли да станат обект на съветски бойкот.

" Норвегия в този момент е най-важният снабдител на сила в Европа, откакто Русия приключи газовия си експорт към Запада ", съобщи Нордрум.

По оценка на ръководената от него организация обаче е малко евентуално Русия да извърши интервенция по бойкот на норвежка територия тази година.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР