Русия е опитала да поръча за армията си 200 000

...
Русия е опитала да поръча за армията си 200 000
Коментари Харесай

Русия се провали в опит да поръча 200 000 бронежилетки и 500 000 топли униформи от чужбина ВИДЕО

Русия е пробвала да поръча за армията си 200 000 бронежилетки и 500 000 комплекта топло зимно облекло през трети страни, само че е срещнала отвод от Турция, разгласи украинският министър на защитата Алексий Резников на конференция на „ Форбс “ под мотото „ Без розови очила. Бизнесът и страната по време на война “. „ Фактите, които следя, приказват за неуспех на „ мобилизацията “ в Русия, неуспех в обезпечаването на новия контингент… Ние разполагаме с точна информация от Турция от наши сътрудници, че руснаците са се пробвали да поръчат през трети страни 200 000 бронежилетки и 500 000 комплекта зимни облекла. Това значи, че у тях по тоя въпрос е неволя. Турските ни сътрудници, апропо, са им отказали ", добави Резников.

Тук може да се види по какъв начин мобилизирани руснаци подвигат протест поради прокъсаната екипировка, ръждясалите пушкала и неналичието на бронежилетки

Ръководителят на Министерството на защитата счита, че неуспехът на по този начин наречената специфична военна интервенция ще докара до промяна на режима в Русия.

„ Моето схващане е, че това е неуспех на настоящия кремълски режим в Русия. Съответно те ще създадат някакви кадрови решения, ще обвинят някого, по всяка възможност съветската войска, за неуспеха на „ специфичната военна интервенция “, на тях им трябват нечии глави. Но режимът към този момент няма да издържи на това, ще има заместващ режим, ще се случи „ съвършена стихия “ в Русия и ние в този миг ще продължим с нашите контранастъпателни интервенции с поддръжката на нашите сътрудници и ще се подготвим за обстоятелството, че с новото управление на Русия, благодарение на сътрудници, ще бъде разисквана нова система от гаранции за сигурността на Украйна, която ще докара до приключването на тази война и излизането ни на всички граници, приети от интернационалната общественост през 1991 година “, акцентира още Алексий Резников.

Липсата на бронежилетки и каски е едно от главните недоволства както на договорните бойци, по този начин и на в този момент мобилизираните, които изясняват, че би трябвало сами да си купуват защитните средства. Проблемът е в това, че даже да намерят да си купят жилетки, те не дават отговор на актуалните условия за водене на война.

В съветската войска са употребявани два модела общовойскови бронежилетки, като най-масовата е 6Б23-1, въведена на въоръжение през 2003 година, остаряла и неуместна за потребление. За разлика от западните аналози, които са с керамични пластини, съветските са с ламарина и имат едвам 3 клас отбрана – в най-хубавия случай защищава от някои видове патрони за АК-74 и АКМ, само че от патроните с нараснала бронебойност и тези на снайперските пушки жилетката е като пухено яке.

За потребностите на руснаците, изпращани в Сирия, са употребявани по-новите бронежилетки 6Б43, само че от тях има единствено за най-елитните подразделения на въздушно-десантните войски и спецназа. Руснаците си ги популяризират като едни от най-хубавите в света, само че нямат опция да си ги произведат, защото и за тях са употребявани вносни първични материали.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР