Русия е обявила за издирване председателя на Международния наказателен съд

...
Русия е обявила за издирване председателя на Международния наказателен съд
Коментари Харесай

Русия обяви за издирване председателя на Международния наказателен съд

Русия е оповестила за търсене ръководителя на Международния углавен съд (МНС) Пьотър Хофмански, сочи базата данни за търсени лица на съветското министерство на вътрешните работи, съобщи ТАСС.

" Хофмански Пьотър Юзеф, поляк. Издирван по член от Наказателния кодекс на Руската федерация ", се показва в базата данни, без да се прецизира по какъв член тъкмо се търси.

В листата с търсени от Русия лица са включени и първият заместник-председател на МНС Луз дел Кармен Ибанес Каранса, както и съдията Бертрам Шмит. 

На 17 март МНС издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин и на съветския комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова по обвинявания в хипотетично присъединяване във военни закононарушения, изразяващи се в нелегално депортиране на украински деца в Русия. 

На 20 март съветският Следствен комитет образува наказателно дело против прокурора на МНС Карим Хан и против съдиите Росарио Салваторе Айтала, Серхио Херардо Угалде Годинес и Томоко Акане. Следственият комитет счита, че дейностите им са умишлено незаконосъобразни, защото няма учредения за наказателно гонене на Путин и Лвова-Белова. 

През май бяха повдигнати обвинявания против Карим Хан и Росарио Айтале и те бяха оповестени за търсене. По-късно и Томоко Акане беше оповестена за търсене.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР