Русия е обърнала внимание на Съвместния координационен център (СКЦ) за

...
Русия е обърнала внимание на Съвместния координационен център (СКЦ) за
Коментари Харесай

Русия информира за ограниченията върху регистрацията на кораби в Украйна

Русия е обърнала внимание на Съвместния координационен център (СКЦ) за резултата от рестриктивните мерки върху регистрацията на кораби, , до момента в който износът на съветски амоняк не бъде обновен. Това заяви в четвъртък представителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.

" Руската федерация уведоми а ограничението на регистрациите на кораби в пристанище Южни заради неналичието на съветски експорт на амоняк ", сподели Дюжарик.

От 22 май броят на регистрациите е понижен от три на две, сподели Дюжарик.

Припомняме, че " Зърнената договорка " беше подписана в Истанбул на 22 юли 2022 година С присъединяване на Организация на обединените нации, Русия, Турция и Украйна бяха подписани два документа - за основаване на кулоар за експорт на зърно от три украински пристанища (Черноморск, Одеса и Южни) и за унищожаване на бариерите пред износа на Руска храна и торове.

По-рано в четвъртък съветският заместител външен министър Сергей Вершинин съобщи, че решението на казуса с износа на амоняк е част от споразуменията в границите на Черноморската самодейност, няма учредения за слагане на спомагателни условия за стартирането на Толиати- Амонячен водопровод Одеса, оповестява ТАСС.
 Организация на обединените нации се пробва да избави зърнената договорка, като пусне съветския амоняк през Украйна Обновена
Организация на обединените нации се пробва да избави зърнената договорка, като пусне съветския амоняк през Украйна

Украйна още веднъж съобщи, че Русия блокира договорката

Той акцентира, че Киев продължава да се пробва да наложи разнообразни предварителни условия за износа на съветски амоняк , " те безусловно се пробват да се пазарят за спомагателни облаги ".

Освен това секретариатът на Организация на обединените нации, знаейки за съветската позиция, " продължава да спекулира с тематиката за амоняка, пробвайки се да сътвори тип на някакви нови старания и контакти ", означи заместник-министърът.

Украинският президент Володимир Зеленски, в своето нощно видеообръщение, упрекна Русия, че блокира цялата активност на пристанището Южни, като 1,5 милиона тона селскостопански артикули не могат да бъдат извозени. Други страни, сподели той, би трябвало да извърнат внимание на протичащото се.

" Всички морски страни към този момент могат да видят какво може да заплаши техните пристанища, техните брегови линии, в случай че Русия се измъкне с блокиране на корабоплаването в Черно море ", сподели Зеленски.

" С други думи, блокадата на едно пристанище в Украйна крие извънредно съществени опасности за разнообразни народи, изключително тези с връзки, които Русия се пробва да употребява за спекулативни цели.

Украинските управляващи споделиха, че служащите ще се нуждаят от към 30 дни, с цел да приготвят тръбопровода за наново подаване на амоняк.
 Лавров още веднъж заприказва за завършек на зърнената договорка
Лавров още веднъж заприказва за завършек на зърнената договорка

Той подсети за изискванията на Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР