Русия е най-голямата заплаха за международната сигурност, заяви президентът на

...
Русия е най-голямата заплаха за международната сигурност, заяви президентът на
Коментари Харесай

Порошенко: Русия има конфликти с почти всички съседи, тя е глобална заплаха

Русия е най-голямата опасност за интернационалната сигурност , съобщи президентът на Украйна Петро Порошенко в словото си пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Той уточни, че Русия е единствената страна в света, която има спорове - горещи, замразени или евентуални, с съвсем с всички свои съседи.

" Кремъл непрекъснато употребява тактики, които задълбочават страданията на хората. Всеки, който опонира на Москва рискува свободата си, даже живота си. " - сподели още Порошенко, представен от Дойче веле.

Той прикани да бъде ситуирана миротворческа задача на Организация на обединените нации в Източна Украйна, само че не по модела, препоръчан от съветския президент Владимир Путин.

По думите му, една такава задача би трябвало да помогне за възобновяване на суверенитета на Украйна, а не за заледяване на спора, към каквото се стреми Москва.

Порошенко разясни, че чака разгръщането на миротворческа интервенция да възвърне справедливостта, а не да " циментира " окупацията.

" Смятам, че правдивост би било Украйна да възвърне суверенитета върху своята територия ", акцентира той.

Наред с това президентът на Украйна прикани страните от Организация на обединените нации да признаят Гладомора за геноцид над украинския народ.

" 72-ата сесия на Генералната асамблея съответствува с 85-ата годишнина от най-смъртоносното закононарушение през ХХ век - Гладомора. Това беше изкуствено провокираният апетит в Украйна през 1932-1933 година, проведен от т оталитарния режим на Сталин , който аргументи гибелта на 7 до 10 милиона украинци . " - подсети Порошенко.

Той добави, че Рафаел Лемкин - създател на Конвенцията за попречване и наказване на закононарушенията на геноцида, призната от Генералната асамблея на Организация на обединените нации през 1948 година, е нарекъл изтреблението на украинската нация " типичен образец за геноцид ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР