Русия е нанесла масиран масиран въздушен удар по енергийната инфраструктура

...
Русия е нанесла масиран масиран въздушен удар по енергийната инфраструктура
Коментари Харесай

Русия нанесе масирани въздушни удари срещу Украйна

Русия е нанесла масиран масиран въздушен удар по енергийната инфраструктура и газовата промишленост на Украйна, разгласи съветското министерство на защитата, представено от международните организации и БНР.

 

Стигнало се е до спирания на тока. По-рано от украинска страна бе обявено за прихванати ракети и дронове при снощните съветски офанзиви, както и за един умрял в област Лвов.

При съветската офанзива са употребявани високоточни оръжия с огромен обхват на въздушно базиране, както и дронове. От министерството на защитата в Москва оповестиха, че вследствие на ударите е нарушена работата на предприятия за произвеждане и ремонт на оръжие, съоръжение и муниции.

По-рано през днешния ден военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че Русия е изстреляла 16 ракети и 11 дрона при въздушна офанзива през нощта. В изказване в Telegram военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че са съумели да смъкват девет от дроновете и девет от ракетите.

Нападения е имало в Киевска и Житомирска област.

Един човек е умрял при съветски удар в Лвовска област, а двама души са потърпевши при обстрел на жилищен регион в Харков.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР