Русия е изтеглила някои войски от градовете на противоположния бряг

...
Русия е изтеглила някои войски от градовете на противоположния бряг
Коментари Харесай

Киев официално обяви: Русия се изтегля от някои позиции срещу Херсон

Русия е изтеглила някои войски от градовете на противоположния бряг на река Днепър против град Херсон. Това е първият формален украински отчет за съветско евакуиране от главната фронтова линия в Южна Украйна. Това оповестява украинската войска, предава.

В изказването се дават единствено лимитирани детайлности и не се загатва никакви украински сили да са минали Днепър. Украински публични лица също по този начин подчертаха, че Русия е засилила обстрела през реката, което още веднъж докара до прекъсване на тока в Херсон, където електроснабдяването едвам стартира да се възвръща близо три седмици откакто съветските войски напуснаха града и избягаха през реката.

Откакто Русия изостави Херсон предишния месец, девет месеца след нахлуването й в Украйна, реката в този момент образува целия южен сектор на фронта.

Русия към този момент подреди на цивилните да изоставен градовете в границите на 15 км от реката и изтегли гражданската си администрация от град Нова Каховка на брега на реката. Украински публични лица по-рано споделиха, че Русия е изтеглила част от артилерията покрай реката към по-безопасни позиции по-далеч, само че до момента не са съобщавали, че съветските сили напущат градовете.

" В селището Олешки се следи понижаване на броя на съветските бойци и военна техника ", споделиха военните, имайки поради обитаемото място против град Херсон, от другата страна на опустошения Антоновски мост над Днепър.

" Вражеските войски бяха изтеглени от избрани обитаеми места в Херсонска област и разпръснати в горски линии по продължение на сектора от автомагистралата Олешки - Голая Пристан ", се споделя в известието, което засяга 25-километров сектор от пътя през крайречните градове, разпръснати в гората на брега против град Херсон.

В известието се споделя, че множеството от съветските войски в региона са неотдавна мобилизирани резервисти, което допуска, че най-добре подготвените професионални войски на Москва към този момент са го напуснали.

Ройтерс не може без значение да удостовери отчета.

Нови сирени за въздушна паника прозвучаха още веднъж в Украйна в четвъртък, само че до момента няма известия за ракетни удари и предизвестието беше анулирано.

Последният залп от ракетни удари предходната седмица прекъсна отоплението и електричеството за милиони украинци, а президентът Володимир Зеленски предизвести сънародниците си да чакат скоро нова вълна от ракетни удари.

Руският външен министър Сергей Лавров отбрани тези удари в четвъртък, като сподели, че Москва нападна гражданската инфраструктура на Украйна, с цел да попречи на Киев да внася западни оръжия. Той не изясни по какъв начин сходни офанзиви могат да реализират тази цел.

" Ние деактивираме енергийни уреди (в Украйна), които разрешават на Вас (Запада) да напомпвате смъртоносни оръжия в Украйна, с цел да убивате руснаци ", сподели Лавров.

Киев сподели в четвъртък, че последните залпове са включвали остарели съветски ракети, способни да носят нуклеарни бойни глави, изстреляни без взривен товар, явно с цел да отвлекат вниманието на украинската въздушна защита.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР