Русия е изстреляла тази нощ 16 дрона и 7 ракети

...
Русия е изстреляла тази нощ 16 дрона и 7 ракети
Коментари Харесай

Война на дронове: Русия и Украйна твърдят за атаки и нанесени щети

Русия е изстреляла тази нощ 16 дрона и 7 ракети против Одеса, които са нанесли вреди на селскостопански предприятия и са разрушили здания, заяви южното командване на украинските въоръжени сили, представено от Ройтерс.

" Пожарите бяха потушени неотложно. Няма потърпевши хора ", добави командването в Телеграм.

Целта е била да дезориентират системите за противовъздушна защита на Русия

От безпилотните самолети 13 са били унищожени над Одеска област, а един - при захода си над Николаевска област, добави командването. Не е ясно дали вредите са породени от падащи парчета от дронове, или от дронове, които не са били свалени. Няма информация и дали дроновете, които не са били свалени, са поразили задачите си, написа Българска телеграфна агенция.

Според украинските сили ракетите са били ориентирани против Харковска, Донецка и Черниговска област.

Щети по сериозна инфраструктура има и на други места във вътрешността в съветската територия

Агенция Ройтерс отбелязва, че не можа да ревизира информацията от самостоятелен източник.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски от своя страна благодари на своите военни сили и разузнаване за новите " благоприятни условия за отдалечен обхват " в нощното си видеообръщение в събота, без да загатва известията за засилени офанзиви от страна на украинските сили.

„ През тези седмици мнозина към този момент видяха, че съветската система за водене на война има слаби места и че ние можем да достигнем тези слаби места с нашите оръжия “, сподели Зеленски.

Украински офанзиви с дрон провокираха пожар в рафинерия в Краснодар, заяви Русия

Украйна изстреля 35 дрона против обширни региони на Русия, които провокираха за малко пожар в петролна рафинерия и нарушиха електрозахранването в гранични региони, а някои от тях бяха свалени над Москва, заяви Русия рано тази заран, съобщи Ройтерс.

Москва упреква Киев в бойкот на изборите за президент с нанасяните от дни удари по съветската инфраструктура. Путин, който е съвсем сигурен, че ще завоюва преизбирането си, се закани да накаже Украйна за офанзивите.

Евакуирани са служащи и в двата завода

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е в положение да ревизира тези данни от самостоятелни източници.

Руското министерство на защитата заяви в Телеграм, че 17 дрона са били унищожени над южния съветски район Краснодар, четири - над Московския район, а останалите - над шест други района.

" Безпилотните летателни апарати бяха обезвредени, само че вследствие на рухването на един от апаратите избухна пожар ", съобщи в Телеграм оперативният щаб на Краснодарския край в Южна Русия.

Не се знае какво е станало с екипажа

Пожарът в рафинерията " Славянск " в Краснодар е сподавен и няма жертви вследствие на пожара, макар че по предварителна информация един човек е умрял от сърдечен удар. Роман Синяговски, началник на административния регион Славянск, съобщи в Телеграм, че служащите от рафинерията са евакуирани и няма опасност за околните обитаеми места.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР