Русия е изпратила стотици милиони долари в брой на Венецуела,

...
Русия е изпратила стотици милиони долари в брой на Венецуела,
Коментари Харесай

Русия поддържа финансовата стабилност на Венецуела

Русия е изпратила стотици милиони долари в брой на Венецуела, осигурявайки избавително финансиране на южноамериканската страна, защото американските наказания лимитират достъпа ѝ до международната финансова система. Общо 315 млн. $ в долари и евро са изпратени посредством шест обособени колета от Москва до Каракас от май 2018 година до април 2019 година, съгласно данни на компанията ImportGenius, която събира съветски митнически документи, получавани посредством частни източници. Парите идват от държавни банки и отиват в банката за развиване на Венецуела, демонстрират документите, представени от Bloomberg.
Средствата могат да са предопределени за всевъзможни неща – да вземем за пример Венецуела да си връща пари, държани в чужбина, или дивиденти от дял в московска банка, или доходи от продажби на нефт или злато. Сложният логистичен героизъм демонстрира един от методите, по които администрацията на президента Николас Мадуро се стреми да заобиколи тежките американски финансови наказания. В резултат на това централната банка в Каракас прави повече транзакции в брой, от време на време предлагайки на локалните клиенти достъп до сметки в евро.
Данните на ImportGenius стигат до април тази година. През този месец са изпратени 2 товара с банкноти на стойност към 97 млн. $ от основаната в Москва " Еврофинанс Моснарбанк " Mosnarbank до венецуелската Banco de Desarrollo Economico y Social de Venezuela (Bandes). Evrofinance е взаимно дружество сред Bandes и съветската организация за ръководство на държавната благосъстоятелност.
През януари държавната " Газпромбанк ", която по това време има дял в " Еврофинанс " е изпратила 113 млн. $ в банкноти от по 100 евро. Само 2 дни по-рано същото сдружение е изпратило 50 млн. $ в американски банкноти, а 2 обособени доставки в неустановена валута на обща стойност 55 млн. $ са направени през май и юли тази година. Засега и от двете банки отхвърлят коментар .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР