Русия е изпратила писмо до членовете на Съвета за сигурност

...
Русия е изпратила писмо до членовете на Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Русия е представила пред ООН доказателства за обстрел срещу Запорожката АЕЦ от страна на Украйна

Русия е изпратила писмо до членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в което ползва доказателства за обстрел на Запорожката атомна електроцентрала, осъществен на 25 август от украинските сили, заяви в " Туитър " непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации, представен от ТАСС.
" Разпространихме измежду членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации писмо, по отношение на ревюто на министерството на защитата на Руската федерация за обстрела на Запорожката АЕЦ, осъществен на 25 август от украинските въоръжени сили ", се споделя в известието. 

Освен това Русия е изпратила до членовете на съвета и доказателства за обстрел на оборудването, осъществен от украинската войска на 27 август, добавя ТАСС.
Запорожката АЕЦ, която ситуирана до град Енергодар, е под контрола на Москва. Руското министерство на защитата съобщи, че през последните дни украинските сили са нанесли няколко удара по територията на атомната централа, като са употребявали дронове, тежка артилерия и реактивни системи за залпов огън. Повечето от офанзивите са били отблъснати от системите за Противовъздушна отбрана, само че някои снаряди са попаднали в инфраструктурни обекти и регион, в който има нуклеарни боклуци, отбелязва съветската осведомителна организация. 
Киев отхвърля обвиняванията на Москва.

Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР