Русия e изпратила днес два бомбардировача, способни да носят ядрено

...
Русия e изпратила днес два бомбардировача, способни да носят ядрено
Коментари Харесай

Русия е изпратила два бомбардировача да патрулират небето над Беларус

Русия e изпратила през днешния ден два бомбардировача, способни да носят нуклеарно оръжие, да патрулират небето на Беларус. Целта на задачата е да подчертае околните връзки сред двете страни в отбранителната област в миг на напрежение със Запада, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Два бомбардировача за далечни полети Ту-22М3 на Военнокосмическите сили на Русия са изпълнили задания за наблюдаване във въздушното пространство на Беларус и са се върнали на летището, на което са основани, на територията на Русия, предава ТАСС, цитирайки известие на съветското министерство на защитата. По време на полета са били отработени въпроси за решение на взаимни задания с авиацията и противовъздушната защита на Беларус, се споделя в известието. Продължителността на полета е била към 4 часа.

По-рано беларуското министерство на защитата заяви, че при патрулирането бомбардировачите Ту-22М3 са били съпровождани от смесена тактическа група многофункционални изтребители Су-30СМ на Русия и Беларус.

На запад и северозапад Беларус граничи с Полша и Литва, които са членки на Европейски Съюз. Отношенията на Беларус са обтегнати поради мигрантската рецесия по западните й граници, отбелязва Ройтерс.

Днешните патрулиращи полети на съветски бомбардировачи са третите от един месец, отбелязва АП. Москва твърдо поддържа Беларус в спора, избухнал предишния месец поради скупчването на хиляди мигранти и бежанци, множеството от тях - от Близкия изток, от беларуската страна на границата й с Полша с вярата да я пресекат и да стигнат до Западна Европа. Европейски Съюз упрекна властническия водач на Беларус Александър Лукашенко, че предизвиква незаконното прекосяване на полската граница като форма на " хибридна офанзива ", с цел да си отмъсти за наложените му от съюза наказания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР