Русия е готова за подновяване на мирните преговори с Украйна,

...
Русия е готова за подновяване на мирните преговори с Украйна,
Коментари Харесай

Русия е готова за подновяване на мирните преговори с Украйна

Русия е подготвена за възобновяване на мирните договаряния с Украйна, съобщи съветникът на Кремъл Виктор Медински, претрупан с договарянията с Киев, представен от Франс прес.

" От наша страна сме подготвени да продължим разговора ", съобщи Медински в изявление за беларуска телевизия. " Замразяването на договарянията беше напълно по самодейност на Украйна ", добави той, като акцентира, че " топката е в тяхното поле ".

" Русия в никакъв случай не е отказвала договаряния ", съобщи още Медински. Преговорите сред двете страни се състояха, откакто съветските сили влязоха в Украйна на 24 февруари, само че не съумяха да завладяват бързо столицата, напомня Агенция Франс Прес.

Външните министри на двете страни се срещнаха в Турция през март, по-късно делегациите се срещнаха още веднъж в Истанбул, само че без да реализират триумф.

Украинският договарящ Михайло Подоляк съобщи във вторник, че договарянията са спрени, а Русия пренасочи силите си към източната част на Украйна, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР