Русия е готова за диалог със САЩ, но само на

...
Русия е готова за диалог със САЩ, но само на
Коментари Харесай

Захарова: Готови сме за преговори

Русия е подготвена за разговор със Съединени американски щати, само че единствено на равна и взаимна основа, за което Вашингтон не показва подготвеност.
Това съобщи представителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, съобщи ТАСС.
„ Ние не заобикаляме разговора и сме подготвени да преговаряме, само че наложително на равна нога, според от насрещното придвижване, чиито знаци във Вашингтон не се виждат даже под лупа “, сподели тя. Според Захарова, „ в лицето на лицемерни причини за нуждата от поддържане на дипломатическо наличие “ Съединени американски щати вършат всичко, с цел да усложнят в допълнение действието на съветските институции в страната. Официалният представител на съветското външно министерство още веднъж прикани Вашингтон " да намерения за следствията ".

Захарова даде последователност на нападателните дейности на Вашингтон против съветското дипломатическо наличие, като уточни, че представители на Съединени американски щати на разнообразни равнища се пробват да смъкват от себе си отговорността за положението на връзките сред Москва и Вашингтон, които са покрай цялостно спиране. Според нея „ стрелите нормално се трансферират “ към Руската федерация, която е упрекната в „ ескалация “, защото Москва „ не пропуща удари “ и " дава отговор отледално на враждебни офанзиви ".

„ Явно във Вашингтон се счита за обикновено да се експулсират съветски дипломати по фиктивни аргументи, да се лишават непознати парцели и, просто казано, да се крадат, да се затварят дипломатическите ни представителства и по-късно лицемерно да се чудят за какво „ дръзките руснаци “ отвръщат със същото, наранявайки американските дипломатически задачи в Русия “, сподели тя.

Време е Вашингтон да научи, че всяка враждебна стъпка ще бъде последвана от реакция, която при всички положения ще бъде мъчителна, акцентира Захарова.

„ И в тази ситуация обичайна англосаксонска надменност и увереност в личната безпогрешност “, позволяваща „ да диктува условия и правила на другите, няма никакво значение “, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР