Русия е готова да увеличи доставките на газ в Сърбия

...
Русия е готова да увеличи доставките на газ в Сърбия
Коментари Харесай

Русия е готова да увеличи доставките на газ в Сърбия

Русия е подготвена да усили доставките на газ в Сърбия и неговия пренос през страната. Това съобщи министърът на енергетиката на Русия Александър Новак, съобщи " Фокус ".
„ Понастоящем към 350 милиона кубически метра газ се доставят на Сърбия годишно. „ В бъдеще се обмисля опцията за разширение на размера на превоза. През 2017 година беше подписан протокол сред Русия и Сърбия за разширение на инфраструктурата за превозване на газ “.
Новак съобщи, че най-вероятният път за увеличение на размера на превозването на газ са доставките в посока България - Сърбия - Унгария по втора тръба на „ Турски поток “.
Според него присъединяване на Сърбия в построяването на плана за газопровода „ Турски поток “ и новите транспортни направления ще бъде решено в сходство с условията на европейското и сръбското законодателство.
През ноември 2018 година съветският президент Владимир Путин взе присъединяване в церемонията по приключването на строителството на морската част на „ Турски поток “, която се организира в Истанбул. Първата тръба с потенциал от 15,75 милиарда кубически метра е предопределена най-вече за Турция, а втората - със същия потенциал - за Европа. До наскоро имаше две благоприятни условия за доставка на газ през турския поток към Европейски Съюз - през Гърция или България.
„ Турски поток “, който се чака да започва в края на 2019 година, ще може изцяло да размени балканския газопровод от Русия, който минава през Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР