Русия е готова да сътрудничи със Сърбия във военно-техническата сфера

...
Русия е готова да сътрудничи със Сърбия във военно-техническата сфера
Коментари Харесай

Русия е готова да сътрудничи със Сърбия във военно-техническата сфера

Русия е подготвена да сътрудничи със Сърбия във военно-техническата сфера по всички въпроси, представляващи интерес за Белград. Това заяви пред ТАСС ръководителят на Федералната работа за военно-техническо сътрудничество  (ФСВТС) Дмитрий Шугаев, заяви ТАСС.

" Сърбия  беше и остава благонадежден стратегически съдружник на Русия на европейския континент. И ние постоянно сме подготвени да помогнем на тази другарска страна в построяването на съвременни високомобилни въоръжени сили. Готови сме да си сътрудничим по всички въпроси, които съставляват интерес за сръбската страна ", съобщи началникът на ФСВТС на форума " Армия-2023 ".

Според него всички мостри на рекламираната съветска военна продукция се търсят на пазара.

" При интерес от страна на един или различен задграничен клиент сме подготвени за съдействие ", съобщи Шугаев.

Русия е подготвена да си сътрудничи с Турция по военноморските въпроси, само че към момента е рано да се приказва за съответни планове, съобщи също по този начин Дмитрий Шугаев.  

" Русия има необятен набор от оферти във военноморската област и ние сме подготвени да си сътрудничим с Турция в тази посока. Въпреки това сега е прибързано да се приказва за някакви съответни планове на двустранното военно-техническо съдействие във военноморската област ", сподели Шугаев.  Той добави още, че Русия и Турция разискват разнообразни посоки на военно-техническото съдействие.

Международният военно-технически конгрес " Армия-2023 " се организира от 14 до 20 август в изложбения и конгресен център " Патриот " край Москва. В ревюто и деловата стратегия вземат участие към 1 500 водещи съветски предприятия от отбранителната индустрия, както и 85 задгранични компании и организации от седем страни. Организатор на форума е Министерството на защитата на Русия.
(БТА, Светла Митева)
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР