Русия е готова да размени двама пленени британски граждани с

...
Русия е готова да размени двама пленени британски граждани с
Коментари Харесай

Двама британски войници и близък на Путин искат размяна

Русия е подготвена да замени двама пленени английски жители с доближения до президента Владимир Путин украински политик Виктор Медведчук.

Двамата английски бойци, пленени в Украйна, се появиха по съветската държавна телевизия в понеделник и желаеха да бъдат разменени за Медведчук, който предходната седмица беше хванат от украинските управляващи.

Шон Пинър и Ейдън Аслин са подканени да приказват от неидентифициран мъж. Ройтерс акцентира, че не може да удостовери, че те показват по своя воля опцията за подмяна.

И двамата помолиха английския министър председател Борис Джонсън да им помогне да ги върнат вкъщи в подмяна на това Украйна да освободи проруския политик Виктор Медведчук.

Почти по същото време Украинската работа за сигурност популяризира видеозапис, в който Медведчук желае да бъде сменен за украински бойци и цивилни в обсадения град Мариупол. Той се обръща с молбата към съветския президент Путин и украинския Зеленски, написа Ройтерс.

В неделя брачната половинка на Медведчук помоли президента Путин да размени брачна половинка й, който чака развой за държавна измяна, за украински пленници.

Медведчук е водач на проруска партия и беше държан под домакински арест, до момента в който не избяга при започване на войната и от този момент се криеше.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР