Русия е готова да разглежда предложения за излизане от украинската

...
Русия е готова да разглежда предложения за излизане от украинската
Коментари Харесай

Лавров: Предложенията за излизане от кризата в Украйна - не по Фейсбук

Русия е подготвена да преглежда оферти за излизане от украинската рецесия, само че те би трябвало да бъдат правени по дипломатически канали, а не обществено,заяви през днешния ден пред публицисти съветският външен министър Сергей Лавров след министерската среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в Словакия, съобщи ТАСС.

" Когато става дума за съществени оферти, те първо се вършат по дипломатически канали, а не обществено по Facebook. Но ние сме подготвени да преглеждаме съответни оферти, които ще оказват помощ за изпълняването на резолюцията на Съвета за сигурност към Организация на обединените нации за Минските съглашения, а не да подменят тази резолюция и самите Мински съглашения ", сподели министърът.

Сергей Лавров акцентира, че за превъзмогването на рецесията в Източна Украйна са основани задоволително механизми - Контактната група по Минските съглашение и така наречен Нормандски формат (Германия, Русия, Украйна и Франция). Той призна, че евентуално и други оферти имат право на битие, само че акцентът би трябвало да пада върху директния разговор сред страните в спора.

Изявлението на съветския първи посланик е във връзка предлагането на президента на Украйна Володимир Зеленски към съветския президент Владимир Путин да се срещнат в Минск с посредничеството на Съединени американски щати, Англия, Германия и Франция. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР