Русия е готова да продаде на Турция многоцелеви изтребители Су-35,

...
Русия е готова да продаде на Турция многоцелеви изтребители Су-35,
Коментари Харесай

Русия предложи на Турция Су-35 вместо F-35

Русия е подготвена да продаде на Турция многоцелеви изтребители Су-35, в случай че Анкара прояви предпочитание, съобщи Сергей Чемезов, началник на държавната корпорация " Ростех ", представен от ТАСС. В нейната конструкция е " Рособоронэкспорт " - държавната компания, извършваща над 85% от съветския оръжеен експорт.

Това става броени часове, откакто Съединени американски щати оповестиха, че замразяват присъединяване на Турция в плана за F-35, считан за най-модерният в света военен аероплан на въоръжение, и процедура за изключването на турските компании и замяната им с други снабдители.

В началото на юли организация " Блумбърг " цитира свои източници, съгласно които Анкара преглежда други възможности на F-35, в случай че Вашингтон реши да изключи Турция поради отхвърли ѝ да спре разполагането на съветски зенитни ракетни системи С-400.

Су-35 е от потомство 4++, през май Чемезов сподели, че Русия обмисля да стартира да предлага експортен вид на Су-57 - най-новият ѝ военен аероплан от пето потомство. Всъщност, едноместният Су-35С е създаден въз основата на Су-27, може да се издига действително до 20 000 метра, има оптималната скорост от 2500 км/ч и е въоръжен с 30-милиметрово оръдие и до 8 тона ракети и бомби.

В четвъртък Исмаил Демир, началник на турската Дирекция на отбранителната индустрия, сподели, че турските компании от плана F-35 ще понесат финансови загуби и че страната повече няма да купува задгранично въоръжение, в случай че не е изключително неотложно. Той не даде детайлности какво тъкмо има поради, добавя " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР