Русия е готова да преговаря с Украйна при отчитане на

...
Русия е готова да преговаря с Украйна при отчитане на
Коментари Харесай

Захарова: Русия е готова за диалог при отчитане на реалностите

Русия е подготвена да договаря с Украйна при отчитане на актуалните действителности.  Това съобщи в сряда на брифинг в Москва говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. 

" Все още сме отворени за договаряния. Никога не сме се отказвали от тях. Готови сме да ги проведем, несъмнено, като вземем поради действителностите, които се обрисуват сега ", удостовери Захарова, представена от ТАСС.

В същото време, Захарова разкритикува формален Берлин, като съобщи, че вместо да подтиква Украйна към договаряния, Германия я доставя с оръжие. " Вместо да употребява въздействието си върху киевския режим, немската страна, в прорез със личните си закони и разпореждания, забраняващи износа на смъртоносни оръжия за спешни райони и зони на въоръжени спорове, продължава да доставя киевския режим с разнообразни оръжейни системи, като по този метод го предизвиква да продължи да води война непременно ", добави в типичния си жанр Захарова.
 Зеленски е подготвен да договаря с Русия, само че по украински условия
Зеленски е подготвен да договаря с Русия, само че по украински условия

Твърдата позиция на Киев играела в интерес на Русия

Междувременно, съветникът на ръководителя на украинската президентска администрация Михайло Подоляк съобщи, че освобождението на Херсон или различен значим град от украинците

Според него, Русия не предлага същински кротичък преговорен развой , защото задачата ѝ е да се укрепи на териториите, които завзе след 24 февруари и да резервира Запорожската атомна електроцентрала, Севернокримския канал и левия бряг на Херсонска област, а примирието, съгласно него, Москва има намерение да го употребява за попълване на военните запаси, с цел да се опита по-късно да стартира нова атака.

Подоляк напомня думите на украинския президент Володимир Зеленски, че преговорен развой е вероятен единствено след отдръпването на съветските войски изцяло от територията на Украйна, както и когато Русия компенсира вредите, нанесени вследствие на съветската експанзия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР