Русия е готова да предостави свои граждански самолети за евакуирането

...
Русия е готова да предостави свои граждански самолети за евакуирането
Коментари Харесай

Москва е готова да осигури самолети за евакуация, но мълчи ще приеме ли афганистанци

Русия е подготвена да даде свои цивилен самолети за евакуирането на афганистанци в други страни, сподели през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от Ройтерс.

Захарова сподели, че Москва предлага съветската гражданска авиация да обезпечи полети за " всевъзможен брой афганистански жители, включително дами и деца, до всяка непозната страна, която прояви интерес да ги одобри и настани ".

На конференцията си Захарова не загатна нищо за това дали Русия ще одобри жители на Афганистан.

Хиляди цивилни афганистанци се пробват да изоставен родината си със аероплан от летището в Кабул, откакто талибаните превзеха столицата.

Днес стана известно, че 106 чиновници на европейски делегации и техните фамилии безвредно са напуснали Афганистан, като към момента към 300 чакат да бъдат евакуирани.

Испания е евакуирала 53 индивида от Афганистан - 5-има испанци и 48 афганистанци, в това число деца.

Испания е подготвила още два самолета за продължение на евакуацията на афганистански чиновници и фамилиите им.

 Назад или напред, съсипия или строеж: Колко коства Афганистан Виж още

Още два италиански самолета C130 са извели от Кабул близо 200 афганистански жители и фамилиите им, които са работили с италианските военни. Общо 500 са евакуираните в Италия до момента.

Нидерландски боен транспортен аероплан с евакуирани от Кабул хора кацна в Амстердам с 35 индивида с нидерландско поданство, както и жители на Белгия, Германия и Англия.

Дания заяви, че неин аероплан е извел 84 души - локални чиновници и преводачи.

В Полша се приземи втори аероплан с евакуирани от Афганистан - полски и афганистански жители. Евакуираните първо са били превозени до Узбекистан с военнотранспортни самолети, а след това са били качени на машини от гражданската авиация за полета до Полша.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР