Русия е готова да предаде на Украйна военните кораби и

...
Русия е готова да предаде на Украйна военните кораби и
Коментари Харесай

Владимир Путин: Русия е готова да предаде на Украйна корабите и авиотехниката от Крим

Русия е подготвена да съобщи на Украйна военните кораби и авиотехниката от Крим, само че те са в плачевно положение и Москва е подготвена да допусне украински експерти да утилизират неподлежащите на превозване муниции, съобщи президентът на Русия Владимир Путин, предава РИА Новости, представена от Агенция Фокус.

„ Използвам случая, с цел да кажа, че ние сме подготвени да продължим този развой: подготвени сме да предадем военните кораби, които не престават да са в Крим, на Украйна, както и авиационната техника и бронетехниката. Наистина, те се намират в такова плачевно положение, само че това не е наша работа, тя си беше в това положение, тъй като за всички тези години никой не я е обслужвал, несъмнено “, съобщи Путин по време на среща с основните редактори на съветските медии и осведомителни организации.

Според неговите думи, става дума за десетки кораби и бойни самолети. „ Що се касае до корабите, мисля, че ще бъде най-добре, в случай че украинските военнослужещи дойдат и ги вземат сами. Ние сме подготвени да им помогнем да ги транспортират в Одеса “, означи Путин.
Руският държавен глава добави, че има забележителен боезапас, само че той, по данни на съветските специалисти, не предстои на превозване, а единствено на утилизация на място. „ Готови сме да извикаме украинските военни, с цел да вземат участие в утилизацията на тези муниции “, добави Путин.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР