Русия е готова да обсъди размяната на затворници със САЩ,

...
Русия е готова да обсъди размяната на затворници със САЩ,
Коментари Харесай

Лавров: Русия е готова да обсъди със САЩ размяната на пленници по предварително договорения канал

Русия е подготвена да разиска размяната на пандизчии със Съединени американски щати, само че единствено в границите на канала, авансово контрактуван от президентите на двете страни. Това сподели пред публицисти в петък съветският външен министър Сергей Лавров, предава.

„ Готови сме да обсъдим тази тематика, само че в границите на канала, който беше контрактуван от президента на Русия Владимир Путин и президента на Съединени американски щати Джо Байдън “, добави още Лавров.

„ Ако американците решат още веднъж да прибягнат до обществена дипломация и да създадат гръмки изказвания, че ще подхващат такива и такива стъпки, тогава това е тяхна работа и даже бих споделил, че това е техен проблем “, съобщи Лавров.

В отговор на питане на ТАСС да разяснява изказването на Кърби, че в случай че Блинкен е имал опция да „ хване бутона “ на съветския външен министър, той би го направил, Лавров означи, че Кърби евентуално е не запомнил да даде на държавния секретар на Съединени американски щати съответната директива, защото в петък седяха през една маса.

По-рано в четвъртък Кърби съобщи, че Съединени американски щати не изключват Блинкен да разисква размяната на пандизчии с Лавров в Камбоджа.

На 4-5 август Лавров е в столицата на Камбоджа Пном Пен, където взе участие в среща на ръководителите на външните ведомства на Руската федерация – формат АСЕАН. Блинкен взе присъединяване в Министерския съвет САЩ-АСЕАН на същата платформа. Лавров също участва на церемония вечерята на АСЕАН.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР