Русия e готова да изпрати 1 млн. тона зърно в

...
Русия e готова да изпрати 1 млн. тона зърно в
Коментари Харесай

Русия с нов проект за зърнения коридор

Русия e подготвена да изпрати 1 млн. тона зърно в Турция, които да бъдат предоставени на най-нуждаещите се страни при занижени цени посредством дотации от Катар. Този неин проект разисква турският външен министър Хакан Фидан в хода на почналото му посещаване в Москва. " Смятаме този план за оптималната работеща опция на договорката за Черно море ", гласи известието на съветското Министерство на външните работи. Очаква се планът да бъде разискван и утвърден при визитата на президента Реджеп Ердоган в Москва на 4 септември.
Съединени американски щати работят с Румъния и Молдова по конкурентен план за износа на зърно от Украйна по река Дунав, сподели почитан чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция. " Този маршрут остава в границите на териториалните води на НАТО. Така че е доста прелъстителен за нас, тъй като го държи в по-сигурен кулоар ", уточни анонимният чиновник, съгласно който износът може да се удвои.
Известно е, че Русия излезе от интернационалната зърнена договорка, тъй като украинското зърно не се изнасяше за най-бедните страни, а и Западът блокираше износа й.
Първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел прикани страните членки да поръчат повече муниции за Украйна, тъй като блокът е надалеч от задачата да даде на Киев 1 млн. броят 155-милиметрови артилерийски снаряда в границите на една година или до март 2024 година според подписаното този март съглашение. Борел насочи апела си на срещата на военните министри на Европейски Съюз в испанския град Толедо. Украинските сили от време на време изстрелват от 6000 до 7000 снаряда дневно, само че Русия изстрелва до 10 пъти повече. На срещата военният ни министър съобщи, че България обмисля подготовката на бойни санитари и образованието на наземен състав за самолетите F-16.
Русия е унищожила украински дрон край Москва, няма жертви, заяви кметът Сергей Собянин. Тази година против Русия и Крим са осъществени 190 набези с дронове, заяви РБК-Украйна по данни от съветски медии.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР