Русия е готова да анексира окупираните части на украинските Донецка,

...
Русия е готова да анексира окупираните части на украинските Донецка,
Коментари Харесай

Русия се готви да анексира украинските територии до дни, Западът отговаря със санкции

Русия е подготвена да анексира окупираните елементи на украинските Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области в границите на няколко дни, откакто приключи сполучливо процеса на гласоподаване за присъединението. Украйна и Западът считат референдумите за " фиктивни “ и извършени " под дулото на револвера “, обещавайки тежки наказания и ново въоръжение за Киев, осведоми Reuters .

На Червения площад в Москва е издигната сцена с великански видеоекрани, с билбордове, които гласят " Донецк, Луганск, Запорожие, Херсон - Русия! "

Ръководителят на горната камара на съветския парламент сподели, че е допустимо включването на четирите отчасти окупирани района на 4 октомври.

Установените от Русия администрации на четирите провинции публично желаеха от президента Владимир Путин да ги включи в състава на Руската Федерация, което съгласно съветските публични лица е условност.

" Това би трябвало да се случи до една седмица “, сподели пред държавната осведомителна организация РИА Родион Мирошник, назначеният от Русия дипломат в Москва на самопровъзгласилата се Луганска национална република. " Основното към този момент се случи - референдумът се организира. Затова, да кажем: локомотивът към този момент потегли и надали може да бъде спрян “.

За да се анексират териториите, които съставляват към 15% от Украйна, ще би трябвало да бъде подписан някакъв контракт и утвърден от съветския парламент. Тогава регионите ще се преглеждат като част от Русия и нейният нуклеарен чадър ще се простира върху тях.

Путин предизвести, че ще употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани съветската територия от нахлуване, напомня Reuters.

Украинският президент Володимир Зеленски се опита да събере интернационална поддръжка против анексията в поредност от диалози с задгранични водачи, в това число тези на Англия, Канада, Германия и Турция.

" Благодаря на всички за ясната и недвусмислена поддръжка. Благодаря на всички за разбирането на нашата позиция “, съобщи президентът във видеообръщение късно вечерта.

Съединените щати разкриха пакет от оръжия на стойност 1,1 милиарда $ за Украйна, който включва 18 реактивни системи за залпов огън (HIMARS), съпътстващи муниции, разнообразни типове системи за противопоставяне на дронове и радарни системи. Със известието помощта за сигурност на Съединени американски щати доближава 16,2 милиарда $.

Съединените щати също по този начин обявиха, че също ще наложат нови наказания на Русия за референдумите. Европейската комисия също предложи нов санкционен пакет, само че 27-те страни членки на блока ще би трябвало да преодолеят личните си разлики, с цел да ги приложат.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Русия ще би трябвало да продължи да се бие, до момента в който не поеме контрола над Донбас. Около 40% от територията към момента е под украински надзор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР