Русия е евакуирала 18 души, предимно жени и деца, от

...
Русия е евакуирала 18 души, предимно жени и деца, от
Коментари Харесай

Ердоган предупреди Русия за война с Украйна, напрежението расте

Русия е евакуирала 18 души, най-вече дами и деца, от посолството си в Киев на 5 януари, а още 30 души са напуснали две седмици по-късно двете консулства в Одеса и Харков, оповестява „ Ню Йорк Таймс”, акцентирайки, че нормално това е първото нещо, което се прави преди започване на война.

Руското външно министерство от своя страна отхвърли информацията, заявявайки, че „ посолството в Киев работи нормално”.

Това става на фона на обвиняванията към Русия, че натрупа войски по границата с Украйна с желанието за военна инвазия в идващите седмици или месеци. Твърдения, които Москва обществено отхвърля.



Миналата седмица Си Ен Ен разгласи, че „ група от оперативни работници” е била изпратена да „ извърши саботажи против личните сили на Русия”, с цел да сътвори мотив, извиняващ военна интервенция в Украйна.

„ Русия поставя основата за опция за основаване на опрощение за окупация, в това число посредством бойкот и разследващи интервенции, обвинявайки Украйна, че приготвя неизбежна офанзива против съветските сили в Донбас”, разяснява Джейк Съливан, консултант по национална сигурност на Съединени американски щати.



Междувременно, съгласно Си Би Ес, Канада е изпратила 200 военни инструктори в Украйна, с цел да оказват помощ за образованието на локалните военнослужещи. Освен това Съединени американски щати и Англия интензивно доставят оръжия на украинската войска. Фокусът е върху портативни системи за противовъздушна и противотанкова отбрана.

Украйна купува от Турция съвременни бойни дронове „ Байрактар”, всеки от които коства към 5 милиона $ и може да бъде въоръжен с до 4 лазерно насочвани ракети. По данни на Анкара, при последната война сред Армения и Азербайджан в Нагорни Карабах, въпросните дронове, употребявани от азербайджанската войска са унищожили стотици арменски танкове, ракетни системи, оръдия и бронирани машини.



Днес турският президент Реджеп Ердоган предизвести Русия да не нахлува в Украйна, като назова някогашната руска република „ мощна” страна с интернационалните другари.

„ Не виждам нахлуването на Русия в Украйна като реален метод, тъй като това не е елементарна страна. Украйна е мощна държава”, сподели Ердоган.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР