Русия е единствената постсъветска държава, която активно се занимава с

...
Русия е единствената постсъветска държава, която активно се занимава с
Коментари Харесай

Американски историк: Между Русия и Европа лежи "дълбок ров"

Русия е единствената постсъветска страна, която интензивно се занимава с унищожаването на Европейски Съюз, съобщи американският историк Тимоти Снайдер в изявление за Der Spiegel. Между Европа и „ империята “ на Изток лежи „ бездънен трап “.

В същото време специалистът е уверен, че единствено европейците ще могат да окажат почтена опозиция против нея и на други империи на този свят, написа "Поглед инфо ".

"Днес демокрацията има по-малко последователи, в сравнение с преди ", сподели американският историк Тимоти Снайдер в изявление за Der Spiegel. Грешка беше да се счита, че демокрацията е върхът на общественото развиване, който няма други възможности. „ Историята от последните хилядолетия демонстрира, че съвсем всички форми на народна власт се провалят и то много бързо “, акцентира специалистът.

В същото време той счита за погрешно да упрекваме за това, което се случва в Европейския съюз единствено жителите на Източна Европа: „ Единствената страна, която желае да напусне Европейски Съюз, не е на Изток, а на далечния Запад “.

Нещо повече, в Италия пристигна на власт враждебно към съюза държавно управление и на изборите за Европейски парламент ръководителят на френската партията „ Национално обединяване “ Марин Льо Пен получи повече гласове от президента Еманюел Макрон. В Съединени американски щати в Белия дом седи президент, който „ не се интересува “ от правовата страна.

Според Снайдер Унгария е единствената източноевропейска страна, в която той вижда проблем. И всичко се случи по виновност на Европейски Съюз, историкът счита: „ Европейците трябваше да изгонят Унгария от Европейски Съюз преди години.

Брюксел не би трябвало да разрешава на властническите олигархични страни да получават европейски пари и да работят против Европейски Съюз. Това е заразно и вреди на Европа. "

Снайдер вижда проблем също и в Русия: „ Зависи от това дали смятате Русия за източноевропейска страна. Наистина там, доста надалеч на Изток, лежи в действителност бездънен трап. Русия е единствената постсъветска страна, която интензивно се занимава с унищожаването на Европейски Съюз. Стабилен, властнически, антиевропейски олигархичен режим, поради който политиката няма бъдеще. "

Но вярата в плана на бъдещето е доста значима, демокрацията не може да съществува без нея, изясни историкът концепцията си. „ Хората би трябвало да имат възприятието, че решенията им въздействат на бъдещето, изясни специалистът.

Това може да бъде съдбовно за демокрацията, в случай че хората не могат да кажат по какъв начин ще трансформират или подобрят Европа, Германия или Берлин. Тогава ще победят хората, които настояват, че преди е било по-добре, а точно тогава, когато белите са управлявали всичко. Точно това сплотява Путин, Орбан и Тръмп. "

„ Нека да разгледаме днешния свят. Това е свят на империи. Съединени американски щати, Китай, Русия, Фейсбук, Гугъл, Amazon. И кой най-добре се оправя с империите? Вие. Вие, европейците, сте единствените, които се опълчват на монополите, единствените, които се интересувате от цифровите човешки права. Можете да отправите предизвикателство към американците.

Или китайците. Никой различен не може да направи това, нито една страна, даже да е толкоз огромна, колкото Германия. От историческа позиция Европейски Съюз е единствената политическа мощ, която съумя да избегне ориста на огромните империи. "

„ Въпросът е кой план желаете? Настоящият модел, в който има доста правни структури и в който дребните страни могат да показват мнението си по всевъзможен мотив? Или желаете да разпуснете Европейски Съюз в настоящия му тип и да създадете Европа, в която Германия ще задава звук, без да гледа другите? “, заключи Снайдер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР