Русия е добавила украинската победителка в конкурса за песен на

...
Русия е добавила украинската победителка в конкурса за песен на
Коментари Харесай

Джамала: Украинската победителка в Евровизия е добавена към списъка с издирвани от Русия

Русия е добавила украинската победителка в състезанието за ария на Евровизия Джамала към листата си с търсени лица, съгласно държавните медии.

Певицата, чието същинско име е Сузана Джамаладинова, е упрекната в разпространяване на подправена информация за съветските въоръжени сили.

Кремъл постоянно повдига сходни обвинявания против тези, които споделят детайлности за съветската инвазия в Украйна, които опонират на формалната му позиция.

Джамала е беше намерено подложен на критика за нашествието на Русия в Украйна.

Тя беше сложена в листата за търсене предишния месец, съгласно самостоятелния съветски уеб страница за правата на индивида Медиазона. Подробностите за листата бяха събрани едвам в понеделник.

Руският канал за изключителни вести в Telegram Shot твърди, че Джамала е в листата за издание на „ имитации “ за жестокости в украинския град Буча през 2022 година

Кремъл отхвърли отговорността за клането, осъществено там, до момента в който съветските войски окупираха предградието на Киев, макар че има доказателства, че е било съветско силите.

Джамала, която сега е в Австралия, отговори на новината, че е включена в листата, като разгласява своя фотография пред Операта в Сидни с връзка към публикация за нея и емотикон на facepalm.

40-годишната избяга от Украйна със фамилията си след нахлуването на Русия през февруари предходната година.

Джамала завоюва Евровизия през 2016 година с песента, озаглавена 1944, която е въодушевена от насилственото депортиране на нейния народ - кримските татари - от Русия през тази година.

Това провокира дискусия, с обвинявания, че текстовете нарушават правилото на състезанието против искрено политически песни. Организаторите обаче го разрешиха и в последна сметка това скапе възможностите, като завоюва купата на Русия.

Мнозина видяха ясно обръщение в песента за противозаконното анексиране на Русия от Русия полуостров Крим от Украйна през 2014 година

Говорейки пред BBC по-рано тази година за издаването на новия й фолклорен албум Qirim, Джамала сподели, че това е нейният опит „ да дам мощен глас на моята татковина, на Крим ".

" Векове на Руската империя, по-късно Съветския съюз, в този момент Русия - те направиха доста агитация за затворете ни. Тогава споделиха на целия свят, че не съществуваме.

" Но ние знаем истината. знам истината Ето за какво за мен е в действителност значимо да покажа тази истина посредством историите зад всяка от песните в този албум. "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР