Русия е била най-големият доставчик на втечнен природен газ (LNG)

...
Русия е била най-големият доставчик на втечнен природен газ (LNG)
Коментари Харесай

Най-голям доставчик на LNG в Европа за февруари е била Русия


Русия е била най-големият снабдител на полутечен природен газ (LNG) за Европейски Съюз през февруари, оповестява организация Ройтерс, базирайки се на данни от осведомителната система Refinitiv Eikon.

От планът „ Ямал СПГ “ за Европейски Съюз са били доставени рекордните 1,41 млн. тона полутечен природен газ, или 19 партиди, като главната част от количествата е била ориентирана за северозападна Европа, оповестява Ройтерс. При това „ Ямал СПГ “ през февруари не е изпращал нито една партида полутечен природен газ за Азия, отбелязва организацията.

„ Ръстът на доставките от Русия за Европа демонстрират по какъв начин по-ниското, в съпоставения с упованията търсене на LNG и ниските цени в Азия са създали Европейски Съюз главно направление за продажба на полутечен газ, за разлика от обстановката на пазара през предходната зима “, написа организацията.
По данни на Refinitiv Eikon, доставките на LNG от Съединени американски щати за Европа през февруари, са били най-ниските от ноември – 0,64 млн.тона или единствено 9 партиди. Катар през февруари е доставил до Европа 1,33 млн. тона LNG, или 18 партиди, Нигерия – 16 партиди, Алжир – 18 партиди.

Акционери в плана „ Ямал СПГ “ са съветската " Новатек " с 50,1%, френската Total с 20%, китайската CNPC с 20% и Фондът „ Пътят на коприната “ с 9,9%.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР