Русия е атакувала Украйна с дронове за пореден ден. Силите

...
Русия е атакувала Украйна с дронове за пореден ден. Силите
Коментари Харесай

Столтенберг: Украйна има спешна нужда от повече оръжия

Русия е атакувала Украйна с дронове за следващ ден. Силите на Киев са свалили 22 от общо 36 безпилотни летателни апарата. Съобщава се и за артилерийски огън против редица обитаеми места в близо 10 украински области. В същото време съветските управляващи настояват за гърмежи в Белгородска област с жертви и ранени.
Прочетете още
Междувременно страните от Европейски Съюз се споразумяха да дават 5 милиарда евро военна помощ за Киев, като част от Европейския механизъм за поддръжка на мира. Днес немският парламент още веднъж гласоподава срещу изпращането на ракети Taurus на Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че страната незабавно има потребност от поддръжка.

„ Заедно имаме потенциала да предоставим на Украйна това, от което се нуждае. Сега би трябвало да покажем политическа воля. Всички съдружници би трябвало да доставят бързо, всеки ден забавяне има действителни последствия на бойното поле в Украйна. Това е сериозен миг и би било огромна историческа неточност да се разреши Путин да надделее “, сподели той.

Русия се готви за избори, които стартират на следващия ден и ще се проведат и в анексираните от Москва украински области Донецк, Запорожие, Луганск и Херсон.

„ Президентът Путин държи властта от десетилетия и никой не чака изборите в Русия тази седмица да доведат до смяна в Кремъл. Опитите на Русия да провежда каквито и да е избори в окупираните райони на Украйна са изцяло противозаконни и нарушават интернационалното право “, сподели още Столтенберг.

Руският президент пък прикани руснаците да гласоподават.

„ Ще го кажа напряко - присъединяване в изборите е демонстрация на патриотични усеща. Това го схващат и жителите на Донбас и Новоросия, които в най-трудните условия гласоподаваха на референдуми за обединяване с Русия и в този момент още веднъж ще създадат своя избор “, съобщи Владимир Путин.

За първи път в Русия президентските избори ще продължат три дни вместо един. Над 112 млн. души имат право на глас. Повечето опозиционери на Владимир Путин са в пандиза, в чужбина или към този момент не са сред живите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР