Русия добави ваксината срещу коронавирус в националния ваксинационен календар. Това

...
Русия добави ваксината срещу коронавирус в националния ваксинационен календар. Това
Коментари Харесай

Русия направи задължителна ваксината срещу ковид


Русия добави имунизацията против ковид в националния имунизационен календар. Това стана със заповед на министъра на опазването на здравето Михаил Мурашко, оповестява БГНЕС.

Заповедта на Министерството на здравеопазването и приложенията към нея са оповестени на формалния интернет портал за правна информация на страната.

Хората в Русия, които съгласно заповедта наложително би трябвало да бъдат имунизирани, са разграничени в няколко категории:

- Граждани на 60 и повече години;

- чиновници в здравната, просветителната и обществената сфера;

- лица, живеещи в обществени институции;

- пациенти с хронични болести, в това число с белодробни заболявания, с заболявания на сърдечно-съдовата система, захарен диабет и затлъстяване;

- поданици на градове с население от един милион или повече.

В документа се отбелязва, че е допустимо да се имунизират деца на възраст сред 12 и 17 години против ковид единствено непринудено и след документално заявление от един от родителите или легален представител.

Според Министерството на здравеопазването на страната делът на имунизираните пациенти измежду новозаразените не надвишава четири %, тежките случаи са малко, по-голямата част от пациентите в лечебните заведения са неимунизирани.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР