Русия днес обяви, че има важни въпроси за обсъждане с

...
Русия днес обяви, че има важни въпроси за обсъждане с
Коментари Харесай

Русия вади талибаните от списъка с терористите

Русия през днешния ден разгласи, че има значими въпроси за разискване с водачите на афганистанските талибани и работи за изваждането им от своя лист на неразрешените терористични организации, съобщи " Ройтерс ".

" Това е страна, която е до нас, и по един или различен метод ние поддържаме връзка с тях ", съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Трябва да позволяваме неотложни въпроси, това изисква и разговор, тъй че в това отношение поддържаме връзка с тях, както на процедура с всички останали – те са фактическата власт в Афганистан, " акцентира Песков.



Той не посочи " неотложните въпроси ", само че предишния месец Русия претърпя най-смъртоносния атентат на своя територия от 20 години насам, когато въоръжени лица нахлуха в концертна зала край Москва и убиха минимум 144 души.

" Ислямска страна " пое отговорност. От разузнаването на Съединени американски щати обявиха, че разполагат с информация, съгласно която атентата е виновен афганистанският клон на терористичната мрежа. Същевременно източници от Техеран потвърдиха пред " Ройтерс ", че хванати членове на " Ислямска страна " след атентати в Иран, са декларирали, че организацията готви офанзива в Русия.



Въпреки това Кремъл настойчиво се пробва да хвърли виновността за терористичния акт край Москва върху Украйна.

Талибаните се върнаха на власт в Афганистан през 2021 година след изтеглянето на водената от Съединени американски щати интернационална коалиция, само че и до момента са в листата на организациите, които Русия дефинира като терористични, напомня " Ройтерс ".

След идването си на власт в Афганистан талибаните водят война с " Ислямска страна " на територията на страната.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР