Русия днес обвини Германия, че нарушава баланса на европейската сигурност

...
Русия днес обвини Германия, че нарушава баланса на европейската сигурност
Коментари Харесай

Русия: Германия излага на риск европейската сигурност със своята „ремилитаризация“

Русия през днешния ден упрекна Германия, че нарушава салдото на европейската сигурност със своята " ремилитаризация ", откакто Берлин предприе стъпки да усили военните си разноски в отговор на съветската инвазия в Украйна , съобщи Ройтерс.

В свои мнения, оповестени в немския щемпел тази седмица, канцлерът Олаф Шолц сподели, че скоро Берлин ще има най-голямата стандартна войска от европейските членове на НАТО.

" Ние възприемаме изказването на немския канцлер като следващо удостоверение, че Берлин е начертал курс на ускорена ремилитаризация на страната . Как може да свърши това? За жал това е добре известно от историята ", сподели говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова.

През февруари Шолц даде обещание внезапно да усили разноските за защита и да инжектира 100 милиарда евро в немските въоръжени сили , с което означи забележителен поврат за военните, които десетилетия наред след Студената война бяха незадоволително финансирани. Очаква се предлагането за разноските да бъде гласувано от депутатите през днешния ден.

Русия остро р азкритикува желанията на Германия , които Берлин разгласи малко откакто Москва нахлу в Украйна. " В миг, когато е належащо да се търсят благоприятни условия за понижаване на общите закани, Германия, назад на това, поема по пътя на ескалирането на военно-политическата обстановка на европейския континент и насочва десетки милиарди евро за повишение на сериозната маса оръжия ", сподели Захарова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР