Русия, член на БРИКС, разкритикува САЩ, предполагайки, че страната е

...
Русия, член на БРИКС, разкритикува САЩ, предполагайки, че страната е
Коментари Харесай

Русия: САЩ скоро няма да може да принтира долари, тъй като хартията ще им свърши

Русия, член на БРИКС, разкритикува Съединени американски щати, предполагайки, че страната е на път да изчерпи хартиените си запаси за отпечатване на долари. 

Дмитрий Песков, прессекретарят на президента Владимир Путин, осъди американските водачи за хипотетичния им крах да овладеят ескалиращата дългова рецесия. Понастоящем дългът на Съединени американски щати е достигнал зашеметяващите $33.69 трилиона, като се е увеличавал с по $1.2 милиарда на час по отношение на предходния месец.

Песков се подигра с американските законодатели, Министерството на финансите, Капитолийския рид и президента за хипотетичната им непросветеност в ръководството на възходящия дълг. Той съобщи още, че бързите темпове на отпечатване на американски долари могат да доведат до дефицит на хартия:

Ако се съпостави дългът на Съединени американски щати от $31.4 трилиона през януари с сегашния от $33.69 трилиона през ноември, излиза наяве, че той се усилва с $1.3 милиарда дневно и почти $54.2 милиона на час. Ако не бъдат подхванати коригиращи ограничения, обслужването на държавния дълг може да се трансформира в най-големия разход на федералното държавно управление.  

Струва си да се означи, че въпреки изказването на Песков за дословното отпечатване на долари да е неопределено, главното обръщение по отношение на икономическите провокации, подбудени от възходящата дългова рецесия, е настоящо.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР