Русия блокира уебсайтовете на две медии и една правозащитна група,

...
Русия блокира уебсайтовете на две медии и една правозащитна група,
Коментари Харесай

Москва блокира уебсайтове на Ходорковски

Русия блокира уебсайтовете на две медии и една правозащитна група, свързани с избралия заточение критик от Кремъл, защото управляващите ускоряват натиска към опозицията преди парламентарните избори.

Руският инспектор на интернет Роскомнадзор ограничи достъпа до уебсайтовете на Open Media и MBKh Media, както и до уеб страницата на правозащитната група Правозащита Открытки» след искане от прокурорите.

Както правозащитната група, по този начин и Open Media обявиха в четвъртък, че затварят, с цел да предпазят личния състав от вероятно гонене.

В изказване в Tуитър Open Media, която е учредена през 2017 година с финансовата поддръжка на Ходорковски, споделя, че съветските управляващи не желаят сериозни медии. „ Но най-малко се опитахме “, се споделя в изказването.
 Руската полиция обискира свързани с Ходорковски офиси Руската полиция обискира свързани с Ходорковски офиси
Руската полиция претърси офиси на придвижване и медия, свързани с опозиционера в заточение Михаил Ходорковски, съобщи БНР. Властите влязох...

Редица самостоятелни медийни организации и групи бяха неразрешени в Русия през последните месеци като част от възходящата принуда против опозицията преди парламентарните избори през септември.

„ Отворена Русия “, опозиционна група, учредена от Ходорковски, беше избрана за „ нежелана “ организация в Русия през 2017 година в сходство със закон, ориентиран към задгранични групи, упрекнати в политическа интервенция.

През май групата съобщи, че се закрива, с цел да отбрани членовете си от гонене. Ходорковски, който притежаваше петролния колос ЮКОС, преди да бъде наказан по две спорни каузи и прекара десетилетие зад решетките, в този момент живее в чужбина. През юли управляващите не разрешиха „ Проект “, една от последните самостоятелни медии в страната, които се концентрираха върху задълбоченото информиране за благосъстоянието на съветския хайлайф, в това число президента Владимир Путин.

Същият месец медийният регулатор блокира 49 уеб страницата, свързани със затворения критик на Кремъл Алексей Навални, в това число главния му уеб страница navalny.com. Руският парламентарен избор ще се организира от 17 до 19 септември. В сряда интернационалните наблюдаващи обявиха, че няма да изпратят наблюдаващи в Русия за изборите през септември заради ограничаване на броя, наложено от съветските управляващи.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР