Русия би приела посланикът й да се върне в Киев,

...
Русия би приела посланикът й да се върне в Киев,
Коментари Харесай

Русия склонна на размяна на посланици с Украйна

Русия би приела посланикът й да се върне в Киев, а украинският дипломат - в Москва. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от " Спутник ".

" Украйна изтегли посланика си от Русия и заплаши да прекъсне дипломатическите връзки. Въпреки това в този момент се загатва, че е евентуално украинският президент Володимир Зеленски да реши още веднъж да има посланици у нас. Ние няма да сме срещу ", акцентира началникът на съветската дипломация.

Лавров акцентира, че даже при актуалните условия Москва и Киев поддържат тесни връзки в областта на стопанската система, превоза, филантропичните връзки и други

" Разбира се, не е рационално непрекъснато да се издигат бариери, било то за въздушната съгласуваност, за железопътния превоз или просто за връзката ", безапелационен бе министърът, който още веднъж акцентира, че Русия има интерес да резервира контактите си с Украйна.

Според него Съединени американски щати са заинтересувани спорът в източната част на Украйна да продължи.

Изглежда, поддържането на този спор в следена фаза дава отговор на геополитическите ползи на Съединените щати в постсъветското пространство, означи Лавров.

По негови думи Москва знае, че на срещата на Нормандската четворка (Германия, Франция, Русия и Украйна) в Париж през декември Киев е отказал да изтегли войските си от цялата разграничителна линия в Донбас, подчинявайки се на инструкциите на Вашингтон. Според него Белият дом " не желае да се съблюдават Минските съглашения нито линията на контакт да е сигурна и от двете страни ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР