Русия безвъзвратно ще изземе парите и имуществото на частни инвеститори

...
Русия безвъзвратно ще изземе парите и имуществото на частни инвеститори
Коментари Харесай

Медведев: Национализацията на чужди активи ще компенсира замразените руски пари на Запад

Русия окончателно ще изземе парите и имуществото на частни вложители от тези страни, които не одобряват " национални актове за кражба на съветски активи ", даде обещание Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация. Говорим за замразени на Запад златни и валутни запаси (ЗВР).

„ Те (чуждите заеми, замразени средства по сметки и други ценности) у нас по щастливо стичане на събитията са малко повече от 300 милиарда $. Достатъчно, с цел да се компенсира откраднатото от Русия “, написа Медведев.

Това ще бъде направено макар обстоятелството, че „ непознатите вложители не носят отговорност за простаците от своите държавни управления “. Повод за опасността стана резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации „ за репарациите “ от Русия в интерес на Украйна, призната преди ден. Медведев я назова " нелегално решение ".

Според него „ англосаксонците очевидно се пробват да съберат правна основа за кражба на нелегално иззети съветски активи “. Ако това е обикновено, тогава дано Организация на обединените нации одобри сходна резолюция за компенсацията на Съединени американски щати за вредите на Корея, Виетнам, Ирак, Югославия и други техни жертви.

„ Резолюцията е оскъдна от международноправна позиция, защото Общото заседание няма нито пълномощия, нито пълномощия да взема решение сходни въпроси “, сподели съветското външно министерство. Този въпрос е от компетенциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, показаха съветски дипломати.

Защо Кремъл бави национализацията на непознати активи?

- Световната процедура на национализацията, за която приказва Медведев, я има. Дори да няма подобаващ закон, той е признат и добре пристигнал в новия свят “, отбелязва икономистът, доцент от Руския стопански университет " Плеханов " Владимир Колмаков.

- " Трудно е да се каже тъкмо дали в Русия ще има непозната благосъстоятелност за 300 милиарда $. Но защото Медведев твърди, че такова имущество е задоволително, той очевидно е сигурен, че в случай че има заинтригувани, може да се стигне до национализация. "

" СП ": - От началото на СВО интензивно протича процесът на пререгистрация на задграничен бизнес за съветско ръководство, нещо се продаваше на пазара. Може би времето за национализация към този момент е изгубено...

— Знаем, че е имало покупко-продажби за продажба на индустриални активи, да вземем за пример за номинална рубла. В прочут смисъл това може да се съпостави с национализацията. Но нормално национализацията е насилствена акция против бизнеса.

В нашия случай това беше нужна мярка, когато задграничният бизнес де факто спря работа, в профил служащи в положение на неустановеност, както доста контракти. Следователно тази мярка е по-скоро близка до финансово възобновяване или антикризисен мениджмънт в необятен смисъл.

Икономическият резултат от национализацията е мощно подвластен от съответните активи и положението, в което се намират. Защото доста активи, да вземем за пример една условна постройка, костват пари, само че в случай че не се употребяват по предопределение, носят непрекъснати разноски - за употреба, налози.

Икономистът Никита Масленников вижда казуса като чисто политически.

- Кой единствено не изиска репарации от Русия. И балтийските страни, и Полша. Всички тези изказвания са чисто политическа изразителност. Разбира се, няма по какъв начин да не реагираме, по тази причина Медведев си сподели думата. Това е нещо преходно, не мисля, че ще стои дълго в икономическия дневен ред.

Засега това е определение на позициите на партиите. Предявиха ни искания, ние се пазиме. Първо би трябвало да доведете СВО в Украйна до края. След това е допустимо споразумяване на взаимни искове. Русия също загуби от глобите. Кой ще компенсира? Засега обстановката остава несигурна.

Трябва деликатно да разгледаме резултатите от срещата на върха в Бали - дали ще има общо официално съобщение. Ако е по този начин, с какви запаси, какви механизми на интернационална съгласуваност ще останат. Ако в този момент стартираме да чертаем нови разграничителни линии, то през 2023 година ще излетим в нова рецесия, както през 2008 година

Трябва да решим действителни проблеми в света. Това е световна инфлация, дългова мина, евентуално повишаване на цените на петрола, откакто западните страни сложиха таван на съветските въглеводороди. По-добре е да помислим по какъв начин да смекчим идната икономическа рецесия.

Според Леонид Крутаков, доцент от катедрата по политически науки във Финансовия университет към държавното управление на Руската федерация, повода за бавенето на страната се крие в инертността на фрагментите.

— Предполагам, че съветските управляващи се въздържат от национализация на непознати активи с вярата, че внезапно всичко ще се оправи. Това е като политика на утешение. Като, елитите на Запад са полудели, след това ще се сменят и всичко ще се оправи. Затова не би трябвало да реагираме на това, по-добре е да проявим въздържаност.

Но в действителност политиката има друга логичност. Ако съперникът не отговори, не отвърне на удара, тогава той стартира да става безочлив.

Русия замълча, когато консулството в Съединени американски щати при Тръмп й беше отнето без правно съображение, не отговори съответно. Тогава не направи нищо в отговор на замразяването на златните и валутните запаси.

Същото е и с национализацията на европейските предприятия на Газпром. Първо го направи Германия, след това Австрия, в този момент Полша. Утре Балтика, Украйна. Ако това се разреши на един, то стартира да се приема като норма.

Разбира се, можем да тълкуваме държанието си като миролюбие... Има такова нещо като „ толериране “. За страдание Русия в този момент играе такава роля пред груповия Запад.

СП: Но за какво?

— Руското управление не може да излезе отвън границите на бюджетната онтология. Казват, че написаното в бюджета е истината за живота.

Икономическият и систематичен пробив, който Съюз на съветските социалистически републики направи преди време, плюейки на всички бюджетни правила и логичност, а просто от възторг и религия в бъдещето, в този момент е недосегаем за нас. Силуанов или Набиулина незабавно ще излязат и ще кажат, че няма пари в бюджета. Въпреки че парите са единствено увод, мост от сегашното към бъдещето.

Поради това се появяват и заемите. Щатските долари, които те печатат, не са обезпечени нито с американски, нито даже с световни активи. Но те не престават да емитират, тъй като тези пари не се употребяват тук и в този момент или, както у нас, се трансферират в чужбина през валутния пазар, а се влагат в планове, основани на възвращаемост след десетилетия. Това са дълготрайни вложения, обвързани със отговорности, стокови контракти и финансови транзакции.

Заемът е излаз от бюджетните благоприятни условия. И ние на практика нямаме държавен заем и даже не желая да приказвам за % на рефинансиране на Централната банка. Закриваме някои производства с облекчено финансиране - с помощта на това се появиха ракетите " Калибър " и " Циркон " да вземем за пример. Между другото, при Сердюков.

Да, тогава той стартира да играе, разбра, че Министерството на защитата има доста имущество, стартира да печели спомагателни пари от това и изгоря, само че най-новите оръжия се появиха с помощта на систематичната му работа.

" СП ": - Пари, политика, военни каузи - всичко е толкоз преплетено...

- В научната сфера цялостният цикъл от концепция до реализация на артикул, технология е до 50 години. Тези разработки, които имаме в този момент, започнаха в руско време, когато, съгласно нашия президент, се произвеждаха единствено галоши. Това е резултат от руската система за образование на фрагменти.

И тогава имаше кадрова дупка. ВШЕ подпечата хората, които не могат да надвишават границите и разпоредбите. А в изискванията на нарушение на модела печелят тези, които са подготвени да поемат опасности.

Изненадващо е, че този проблем в този момент се приказва на всички места, в това число федералните телевизионни канали, само че към момента нищо не се прави. Има хора, които възпират нужните промени.

Прилича на шизофрения. Имаме 40 трилиона рубли свободни пари в банковата система. Това са два годишни бюджета на страната. Но те се употребяват за финансови спекулации и изтегляне на облаги в чужбина. Трудно е да се счупи тази кола. Трябва да променим кадровата политика, а за това би трябвало политическа воля.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР