Русия атакува Киев с балистични и крилати ракети тази сутрин.

...
Русия атакува Киев с балистични и крилати ракети тази сутрин.
Коментари Харесай

Русия атакува Киев  с балистични и крилати ракети

Русия нападна Киев с балистични и крилати ракети тази заран. Те нанесоха смесен удар против Киев. Първо бяха изстреляни крилати ракети, а по-късно и балистични ракети.

Това сподели представителят на КГВА Михаил Шаманов, оповестява РБК-Украйна, като се базира на предаването на телемарафона.

„ Столицата беше атакувана през днешния ден с смесен удар. Тоест, първо от региона на Каспийско море бяха изстреляни крилатите ракети Х-101, Х-555. И по-късно евентуално имаше балистика. Най-вероятно това бяха Искандери “, той сподели.

Припомняме, че съветските войски нанесоха ракетен удар против Украйна сутринта на 23 януари. В Киев се възпламениха коли и стартира пожар в къща.

Според кмета Виталий Кличко все още е известно, че 7 души са ранени вследствие на утринното нахлуване над столицата. Повечето от тях са в региона на Соломенски. Шестима души са приети в болница, като на един потърпевш, 13-годишно момче, е оказана здравна помощ на място.

Освен това в Харков вследствие на съветски обстрел е опустошен входът на жилищна постройка, а под руините има хора. Съобщава се също, че в една част от квартал Киевски на града няма електричество и частично вода.

Източник: РБК-Украйна, Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР