Русия атакува и разруши украинската военновъздушна база Староконстантинов, като използва

...
Русия атакува и разруши украинската военновъздушна база Староконстантинов, като използва
Коментари Харесай

Русия обяви, че е разрушила украинска военновъздушна база с високоточно оръжие

Русия нападна и унищожи украинската военновъздушна база " Староконстантинов ", като употребява високоточно оръжие, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на съветското министерство на защитата.

" Руските въоръжени сили не престават да нападат военната инфраструктура на Украйна ", съобщи представителят на военното ведомство генерал-майор Игор Конашенков.

" Нападението на 6 март сутринта беше извършено с високоточно оръжие. Украинската военновъздушна база " Староконстантинов " беше изведена от строя ", сподели още той.

През 2002 година Русия сътвори корпорацията " Тактическо ракетно въоръжение ", като сплоти към двадесет предприятия, произвеждащи съоръжение за високоточни ракети и бомби. В номенклатурата на продукцията влизат управляеми ракети от вида " въздух-земя ", маневрени ракети за непосредствен пердах, коригируеми бомби, противокорабни ракети, оръжия за битка с подводници.

Двете страни оповестиха за провалите, нанесени по бойната техника и жива мощ.

Над 11 000 съветски бойци са били убити откогато на 24 февруари Москва стартира нашествието си в Украйна, заяви през днешния ден генералният щаб на украинските въоръжени сили, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

През вчерашния ден беше обявено за над 10 000 убити съветски бойци. Генералният щаб не заяви какъв брой са жертвите от украинска страна.

От 24 февруари до 6 март съветският агресор е изгубил към 11 000 души от персоналния си състав, заяви организация Укринформ като се базира на известие на сухопътните войски във Facebook.

 Зеленски настоял американските сенатори да му обезпечат съветски самолети Виж още

Дава се информация и за изгубената от съветските сили техника: 285 танка, 985 бронирани машини, 109 артилерийски системи, 50 реактивни системи за залпов огън, 21 средства за Противовъздушна отбрана, 44 самолета, 48 хеликоптера, 447 броя автомобилна техника, 260 леки скоростни катери, 4 безпилотни летателни апарати на оперативно-техническо ниво.

На собствен ред ген. Конашенков заяви, че е била погубен зенитно-ракетен комплекс С-300 на украинската войска. Според формалния представител на съветското министерство на защитата, също през последното денонощие изтребители и противовъздушна защита на Военновъздушни сили на Русия са свалили четири самолета Су-27 и един МиГ-29 в региона на Житомир, Су-27 и Су -25 в региона на Радомишл, един Су-25 в региона на Нежин, два хеликоптера Ми-8 - в региона на Киев. Само за ден бяха унищожени шест безпилотни транспортни средства, в това число Bayraktar TB2 (турски дронове).

Ген. Конашенков сподели още, че въоръжените сили на Руската федерация са поразили повече от 2200 обекта от военната инфраструктура на Украйна, унищожили са 69 самолета на земята и 24 самолета във въздуха.

 Путин съпостави западните наказания с война Виж още

Руското МО не оповестява за починали и ранени военни от двете страни.

Британското военно разузнаване в това време заяви, че съветските сили взимат на прицел обитаеми региони в Украйна, само че силата на съпротивата забавя съветското нахлуване.

Мащабът и силата на украинската опозиция не престават да изненадват Русия, уточни английското военно разузнаване в известие, представено от Ройтерс. Русия дава отговор като взима на прицел обитаеми региони на доста места в Украйна, в това число в Харков, Чернигов и Мариупол, отбелязва английското разузнаване.

Досега Русия е прибягвала до сходна тактичност в Чечения през 1999 година и в Сирия през 2016 година, употребявайки въздушни и наземни муниции.

Конфликтът в Украйна може да продължи месеци, даже години, съобщи през днешния ден английският вицепремиер Доминик Рааб и добави, че интернационалните съдружници би трябвало да показват " стратегическа устойчивост ", с цел да е несъмнено, че съветският президент Владимир Путин ще се провали, съобщи Ройтерс.

Рааб сподели още, че приказките за повишена заплаха от това Русия да употребява нуклеарно оръжие при нашествието си в Украйна са рискова политическа реторика.

Така той отговори на въпрос на публицист от телевизия " Скай нюз " за допустима нуклеарна ескалация от страна на Кремъл.

Рааб сподели, че това е отклонение на вниманието от същинските проблеми, а те са, че е налице нелегално навлизане и то не върви по проект.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР