Русенци все повече купуват живи елхи вместо изкуствени коледни дръвчета.

...
Русенци все повече купуват живи елхи вместо изкуствени коледни дръвчета.
Коментари Харесай

Русенци предпочитат живи елхи вместо изкуствени коледни дръвчета

Русенци от ден на ден купуват живи елхи вместо изкуствени коледни дръвчета. Наша инспекция откри, че няма нарастване на цените по отношение на предходната година. Средно една отсечена елха коства към 20 лв., а изкуствената – към 25.

Русе

Русенци към този момент си купуват коледни дръвчета и не щадят средства, с цел да създадат дома си по-цветен и комфортен за празниците. На множеството места елхите вървят от 15 до 70 лв. според от размера. Всички дръвчета имат маркер, че идват от разсадник и не са отсечени незаконно.
Калинка Стефанова
„ Предпочитам жива, някак е по-естествено, до живота е по-близо. “
Не липсват обаче и хора, които си купуват изкуствени елхи.
Евгени Калчев
„ Предпочитам изкуствената, тъй като няма смисъл да унищожаваме жива природа и човешки труд също по този начин. “
Оказва се обаче, че това не е напълно по този начин. Според агронома Боян Богомилов, който продава елхи от 11 години, не унищожаваме природата, в случай че си купуваме живи дръвчета.
Боян Богомилов – агроном
„ Тя се реже от несъмнено стръкче ниско долу, което взема растежната мощ, и идната година става отново елхичка, т.е., в случай че в един декар имаме 300 елхички и ги отрежем, идната година отново ще имаме 300 елхички. “
Но каквото и коледно дръвче да изберат, едно е ясно – и тази година русенци няма да посрещнат празниците без украсена елха вкъщи и дарове под нея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР