Русенци ще получават безплатно и в реално време информация за

...
Русенци ще получават безплатно и в реално време информация за
Коментари Харесай

Нови слоеве от ГИС системата на Община Русе са достъпни за гражданите

Русенци ще получават гратис и в действително време информация за общинските обекти, отдавани чартърен, паркингите за заплатен престой, спортните клубове и културните обекти на територията на община Русе чрез Географската осведомителна система.

Това са част от новите 7 осведомителни пласта, които са към този момент обществено налични и ще оказват помощ на жителите с настоящи данни от друго естество:

-светофарни уредби на територията на града;

-платени паркинги;

-детски площадки;

-спортни клубове;

-културни обекти;

-улици с актуализирано LED осветяване в града;

-общински обекти, отдавани чартърен.

Инициативата за Географска информационна система портала е на кмета на Русе Пенчо Милков като част от политиката му за повишение на прозрачността на локалната администрация и оптимално улеснение на хората в достъпа до значима за тях информация. Географската осведомителна система икономисва доста време и запаси за информации, които жителите всекидневно изискват от общинските чиновници.

Към момента русенци могат да прегледат карти, съдържащи потребни данни за обществените услуги, лечебните заведения, яслите и пунктовете за детска кухня, образователните заведения, утвърдените претенденти по стратегия LIFE за замяна на старите отоплителни печки с нови, таксиметровите стоянки, велоалеите, електронни осведомителни табла, ситуирани на територията на общината, и други

Създаден е и „ Екологичен кадастър “, описващ промишлените предприятия и съединенията, употребявани и отделяни от тях при активността им в другите индустриални зони на Русе.

Община Русе планува и внедряването на приложение, с което жителите да изпращат в действително време пространствено реферирани сигнали за поддръжка и повреди в обкръжаващата ги среда. По този метод ще се съкрати времето за реакция на общинската администрация и нейните чиновници за разрешаването на проблеми като отворена шахта, счупено кошче за отпадък и др.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР