Русенци се обявиха против изграждането на нова леярна в Западната

...
Русенци се обявиха против изграждането на нова леярна в Западната
Коментари Харесай

Русенци не искат срещу изграждане на нова леярна в града

Русенци се оповестиха срещу построяването на нова леярна в Западната промишлена зона на града. Това стана ясно по време на публичното разискване на отчета по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) по отношение на желанията за произвеждане на испанската компания, оповестиха от кметството в Русе.

Въпреки уверенията на представителя на сдружението, че ще бъдат основани механизми за бистрота на активността й, доста от присъстващите жители обявиха недоверието си, че отливането на елементи от черни метали до три тона дневно може да бъде безвредно.

Според специалистите, изготвили отчета по Оценка на въздействието върху околната среда, единствените субстанции, които ще се отделят в атмосферния въздух при производството, ще са общ органически въглерод и прахуляк.

Община Русе даде негативното си мнение във връзка на построяването на леярната на 11 юни тази година.

По думите на кмета Пенчо Милков, който участва на публичното разискване, " мнението на община Русе е негативно и ще употребявам човешките си качества и поста, който заемам, с цел да отстоя мнението на жителите ".

Според него главен мотив е, че компанията не е спазила условията на локалната администрация за обезпечаване на непрестанен мониторинг на производството и слагане на измервателни станции за качеството на въздуха в обсега си.

Отделно, сдружението е глобено от общината и за неспазване на строителните разпореждания.

В същото време жители проведоха и подписка против построяването на леярната, която ще бъде приложена към протокола от публичното разискване и предадена в период на Регионалната ревизия по околната среда и водите, която би трябвало да реши дали компанията може да реализира капиталовото си намерение
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР