Русенци излязоха на протест срещу системното замърсяване на въздуха в

...
Русенци излязоха на протест срещу системното замърсяване на въздуха в
Коментари Харесай

Русенци блокираха Дунав мост с искане за чист въздух

Русенци излязоха на митинг против систематичното замърсяване на въздуха в града. Те затвориха кръговото кръстовище при граничния пункт Дунав мост и блокираха придвижването, като желанието им е акцията да се повтори и на следващия ден.

Протестно автошествие е проведено от членове на фейсбук-групите “Русе желае да диша ” и “За чисти въздух и вода ”. Причината - ежедневните миризми на химия, които се усещат в града и неналичието на съответни ограничения от страна на институциите и страната за преустановяване на този развой. Сигналите от жители за неприятни миризми са зачестили и единствено през месец септември позвъняванията на Зеления телефонса били над 600.

 Неотдавна от Регионална инспекция за опазване на околната среда оповестиха, че са сезирали прокуратурата за изпускането на нерегламентирани излъчвания от предприятия, само че към момента резулатат няма. Според хората и това няма да помогне, тъй като няма воля от страната за решение на казуса. Протестите обаче не престават, идващия е на следващия ден от 11 до 13 ч., когато коли още веднъж ще затворят кръговото придвижване при Дунав мост
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР